No.1

«Πολύ άσχημη για να βιαστεί»: Αυστραλοί αστυνομικοί έκαναν προσβλητικά σχόλια για θύματα

«Πολύ άσχημη για να βιαστεί»: Αυστραλοί αστυνομικοί έκαναν προσβλητικά σχόλια για θύματα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Αστυνομικός στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας ξέσπασε σε κλάματα περιγράφοντας πώς συνάδελφοί του έδιωχναν από το αστυνομικό τμήμα θύματα οικογενειακής βίας, ή υποστήριζαν ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους «άξιζαν να βιαστούν». 

Στην κατάθεσή του σε επιτροπή που έκανε έρευνα για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ο αστυνομικός είπε πως έχει ακούσει συναδέλφους να κάνουν προσβλητικά σχόλια για θύματα που βιάστηκαν από σύντροφό τους, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «αιφνιδιαστικό σεξ» ή ότι «άξιζαν να βιαστούν». 

Ανάμεσα στα εξοργιστικά σχόλια συναδέλφων του, τα οποία κατέθεσε, είναι: «η ενδοοικογενειακή βία είναι απλά προκαταρκτικά», «είναι πολύ άσχημη για να την βιάσουν» ή «μπορώ να καταλάβω γιατί της το κάνει αυτό». 

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην επιτροπή, άνθρωποι πήγαιναν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν ότι έπεσαν θύμα βίας, αλλά τους έδιωχναν και κάποιοι ένστολοι ήταν απρόθυμοι να αναλάβουν δράση αν δεν τους έδιναν άλλες αποδείξεις. «Συχνά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι η αστυνομία να λέει “Γιατί δεν μας τηλεφώνησαν όταν συνέβη αυτό; Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα τώρα”», κατέθεσε ο αστυνομικός και συμπλήρωσε ότι συνάδελφοί του θύμωναν με εκείνον, όταν έκανε περαιτέρω έρευνες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Μάλιστα, ανέφερε ότι κάποτε ήταν σε περιπολικό με συνάδελφο, ο οποίος εσκεμμένα απομακρύνθηκε από προάστιο, προκειμένου να αποφύγει να ανταποκριθεί σε κλήση για ένα τέτοιο περιστατικό. 

Στην κατάθεσή του, ανέφερε ότι έχει ακούσει άνδρες συναδέλφους του να αποκαλούν γυναίκες αστυνομικούς «γα@@@@νες τσ@@@ες», «σκυ@@@» και «χαφιέδες» πίσω από την πλάτη τους, ενώ εκτεταμένη είναι και η σεξουαλική παρενόχληση. 

Τέλος, ο αστυνομικός υπογράμμισε και τον ρατσισμό που υπάρχει στην αστυνομία του Κουίνσλαντ, μιλώντας για προσβολές σε βάρος ιθαγενών Αυστραλών. «Τι περιμέναμε; Είναι ένας άγριος», σχολίασε αστυνομικός σε μια περίπτωση. Επίσης, έχει δει να χλευάζονται θύματα ενδοοικογενειακής βίας από την Κίνα και την Ταϊβάν, επειδή αδυνατούσαν να μιλήσουν με αστυνομικούς δίχως τη βοήθεια διερμηνέα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM