Τουρκικά ΜΜΕ: Σενάρια για εισβολή σε ελληνικά νησιά - «Ας πάρουμε μερικά να καταρρεύσει η πολιτική Ελλάδας και ΗΠΑ»

Τουρκικά ΜΜΕ: Σενάρια για εισβολή σε ελληνικά νησιά - «Ας πάρουμε μερικά να καταρρεύσει η πολιτική Ελλάδας και ΗΠΑ» Facebook Twitter
0

Καθώς η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία συνεχίζεται κλιμακούμενη τις τελευταίες εβδομάδες, τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αναπαράγουν σενάρια εισβολής σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου. 

«Ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ», είπε ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι στο CNN Turk, όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΪ.

Η προτροπή αυτή του πολιτικού αναλυτή ήρθε στο πλαίσιο συζήτησης με τον διευθυντή της εφημερίδας «Hurriyet», Αχμέτ Χακάν.

«Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε "ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν"», είπε ο Χακάν.

Ο αναλυτής απαντά ότι «ίσως να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά [...] να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική και να καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Στην εσωτερική πολιτική θα πει πως "δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά"».

Όλα αυτά καθώς ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε ξανά εχθές θέμα κυριαρχίας σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

«Θα συζητηθεί η κυριαρχία ελληνικών νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις», είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, προσθέτοντας πως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM