Η Σερβία συμφώνησε με τη Ρωσία για αέριο και πέτυχε «τη χαμηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη»

Η Σερβία ανακοίνωσε νέα συμφωνία με τη Ρωσία για αέριο: «Η χαμηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV/KREMLIN POOL / SPUTNIK
0

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε νέα, τριετή συμφωνία με τη Ρωσία για την παροχή φυσικού αερίου.

Ενημέρωσε πως θα υπογραφεί νέα συμφωνία με τη Gazprom καθώς σήμερα λήγει η τωρινή τους, που είχε διάρκεια 10 ετών. 

Σε σύντευξή του στο σερβικό κανάλι Pink, σημείωσε πως πρόκειται για μία «επωφελή» συμφωνία για τη χώρα του. 

«Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη. Αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε ο Πούτιν κι εγώ είναι πολύ επωφελές για τη Σερβία και άρα θα υπογράψουμε νέα συμφωνία, τριετούς διάρκειας» εξήγησε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρωσικού μέσου ενημέρωσης RIA Novosti, Πούτιν και Βούτσιτς συζήτησαν σχετικά με τη νέα παροχή φυσικού αερίου και συμφώνησαν «να συνεχίσει να παρέχει αδιάλειπτα (σ.σ. η Ρωσία) φυσικό αέριο στη Σερβία».

Η Σερβία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ και έχει, παραδοσιακά, καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Εξαρτάται σχεδόν απολύτως από τις ρωσικές προμήθειες αερίου, ενώ έχει και στρατιωτικούς δεσμούς με τη χώρα. 

Το Βελιγράδι έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αρνείται να επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία αυξάνει επιρροή στο Σαχέλ: Drone, όπλα και η διαβόητη SADAT σε συνεργασία με τις αφρικανικές κυβερνήσεις

Διεθνή / Η Τουρκία στο Σαχέλ: Drones, μισθοφόροι και η νέα γεωπολιτική σκακιέρα της Αφρικής

Από το 2022, η Τουρκία έχει ενισχύσει τις σχέσεις της με χώρες του Σαχέλ μέσω πωλήσεων drones, στρατιωτικού εξοπλισμού και συνεργασίας με ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Οι επιπτώσεις της πολιτικής του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στα εμβόλια: Τι αλλάζει στην πρόσβαση και την κάλυψη

Διεθνή / Οι επιπτώσεις της πολιτικής του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στα εμβόλια - Τι αλλάζει

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, αναθεωρεί τις οδηγίες για εμβόλια COVID, γρίπης, HPV και άλλα - Επηρεάζεται η πρόσβαση, η ασφάλιση και η εμπιστοσύνη στο εμβολιαστικό σύστημα;
LIFO NEWSROOM