Η Μόσχα πρόθυμη να ανοίξει τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα αλλά ζητά ανταλλάγματα

Η Μόσχα πρόθυμη να ανοίξει τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα αλλά ζητά ανταλλάγματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SERGEI ILNITSKY
0

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ενημέρωσε σήμερα πως προτίθεται να επιτρέψει την πρόσβαση στα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, αλλά θέλει ανταλλάγματα.

Όπως μεταφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, το ρωσικό ΥΠΕΞ επεσήμανε πως θα σκεφτεί να το κάνει μόνο εάν η άλλη πλευρά σκεφτεί την άρση των κυρώσεων σε βάρος της.

Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που ο ΟΗΕ εκπέμπει σήμα SOS για τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

 

Ο Ντέιβιντ Μπίσλι, επικεφαλής τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να άρει τον περιορισμό αλλιώς εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο θα χάσουν τις ζωές τους. 

«Εάν έχετε καρδιά για τον υπόλοιπο κόσμο, ανεξαρτήτως του πώς νιώθετε για την Ουκρανία, πρέπει να ανοίξετε αυτά τα λιμάνια» είπε ο Μπίσλι, απευθυνόμενος στον Πούτιν. 

Η Ουκρανία συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πρώτων παγκόσμιων εξαγωγέων αρκετών ζωτικών γεωργικών προϊόντων, όπως καλαμπόκι, σιτάρι και κριθάρι, καθώς και είναι βασικός εξαγωγέας ηλίανθου και αλεύρων.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε πως μπορεί να οδηγηθούμε σε «υποσιτισμόμαζική πείνα και λιμό, σε μία κρίση που μπορεί να διαρκέσει χρόνια».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM
McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Διεθνή / McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Οι εσωτερικές έρευνες της εταιρείας καταδεικνύουν αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού - ιδίως στη βόρεια Ευρώπη και στον Καναδά
LIFO NEWSROOM