ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Jake Daniels: O επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έκανε coming out- Ο πρώτος σε 30 χρόνια στην Βρετανία

Jake Daniels: O επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έκανε coming out- Ο πρώτος σε 30 χρόνια στην Βρετανία Facebook Twitter
0

O επιθετικός της Blackpool FC έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής, που κάνει coming out στην Βρετανία, τα τελευταία 30 χρόνια. Ο προηγούμενος ήταν ο Justin Fashanu το 1990.

«Για πολύ καιρό σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κρύβω την αλήθεια μου επειδή ήθελα να είμαι, και πλέον είμαι, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής» είπε στο Sky Sports News. 

«Διερωτήθηκα αν θα έπρεπε να περιμένω μέχρι να αποσυρθώ για να κάνω coming out. Κανείς άλλος επαγγελματίας παίκτης δεν το έχει κάνει εδώ και καιρό» συνέχισε.

«Ωστόσο, ήξερα ότι αυτό θα οδηγούσε σε μία μακρά περίοδο με ψέματα που δεν θα μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου ή να κάνω τη ζωή που θέλω. Από τη στιγμή που έκανα coming out στην οικογένειά μου, την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου, αυτή η περίοδος του να υπεραναλύω τα πάντα και το στρες που μου δημιουργούσε, έπαψε να υπάρχει. Επηρέαζε την ψυχική μου υγεία. Τώρα έχω εμπιστοσύνη σε μένα και είμαι ευτυχισμένος γιατί είμαι τελικά ο εαυτός μου».

Ο 17χρονος Daniels έχει σκοράρει 30 γκολ για την ομάδα των κάτω των 19 αυτή τη σεζόν και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Blackpool τον Φεβρουάριο.

Ο ίδιος λέει ότι ξέρει πως είναι ομοφυλόφιλος από την ηλικία των 5 ή 6 ετών αλλά φοβόταν πως η καριέρα του και η σεξουαλικότητά του δεν ήταν συμβατά.

«Έτσι, σε όλη μου τη ζωή, πίστευα ότι θα έχω μία σύντροφο όταν μεγαλώσω και θα αλλάξω και όλα θα είναι καλά».

Ωστόσο, η ανταπόκριση που είχε από την οικογένειά του, τους φίλους αλλά και τους φανς του ήταν εκπληκτική, όπως λέει ο ίδιος.

«Όλοι ήταν τόσο υποστηρικτικοί και περήφανοι για μένα και αυτό δείχνει τον δεσμό που έχουμε ως ομάδα και είμαστε όλοι σαν μία οικογένεια».

Τελευταία φορά που κάποιος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έκανε coming out στην Βρετανία ήταν τον Οκτώβριο του 1990, όταν ο Justin Fashanu, έγραψε ιστορία αποκαλύπτοντας την σεξουαλικότητά του.

Με πληροφορίες του GayTimes/Guardian
 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ