Η Pixar ανακοίνωσε την νέα της ταινία «Elemental»- Κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2023

Η Pixar ανακοίνωσε την νέα της ταινία «Elemental»- Κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2023 Facebook Twitter
PIXAR
0

Η Pixar αποκάλυψε τον τίτλο και την πλοκή της 27ης μεγάλου μήκους ταινίας της, που θα ακολουθήσει το πολυαναμενόμενο spin-off του Toy Story, Lightyear.

Η ταινία τιτλοφορείται «Elemental» και σύμφωνα με το μέχρι τώρα πρόγραμμα πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους στις 16 Ιουνίου του 2023.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Peter Sohn, ο οποίος είχε υπογράψει στο παρελθόν την ταινία The Good Dinosaur του 2015 και την ταινία μικρού μήκους Partly Cloudy ενώ στην παραγωγή συμμετέχει και η Denise Ream.

Το «Elemental» θα συνεχίσει στο ίδιο στιλ με την Pixar να ρωτά: «Τι θα γινόταν αν είχε συναισθήματα;».

Η νέα ταινία ακολουθεί τα βήματα της σειράς Toy Story, Cars, Wall-E και Inside Out, δημιουργώντας πλήρως ενσωματωμένους χαρακτήρες των τεσσάρων βασικών στοιχείων: γη, αέρας, φωτιά και νερό.

Η Pixar ανακοίνωσε την νέα της ταινία «Elemental»- Κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2023 Facebook Twitter
PIXAR

Επικεντρώνεται κυρίως στην φωτιά και το νερό, ακολουθώντας την ιστορία των Ember και Wade. Η πρώτη ηρωίδα είναι μια απόμακρη φλόγα και ο δεύτερος μια ιδιόμορφη ροή νερού. Οι δυο τους θα μάθουν να ξεπερνούν τις διαφορές τους και να αγκαλιάζουν τις ομοιότητές τους.

«Σε μια πόλη όπου οι κάτοικοι της φωτιάς, του νερού, της γης και του αέρα ζουν μαζί, μια φλογερή νεαρή γυναίκα και ένας «go with the flow» άντρας είναι είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν κάτι στοιχειώδες: Πόσα κοινά έχουν στην πραγματικότητα»

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στην ανακοίνωση της ταινίας, ο Sohn εξήγησε ότι για την ιστορία, εμπνεύστηκε από την ανατροφή του ως παιδί Κορεατών μεταναστών στη Νέα Υόρκη.

«Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Κορέα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και έχτισαν ένα πολυσύχναστο παντοπωλείο στο Μπρονξ», είπε. «Ήμασταν ανάμεσα σε πολλές οικογένειες, που τόλμησε να δημιουργήσει σε μια νέα γη με ελπίδες και όνειρα – όλοι ήμασταν μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα με πολιτισμούς, γλώσσες και όμορφες μικρές γειτονιές. Αυτό με οδήγησε στο Elemental.

»Η ιστορία μας βασίζεται στα κλασικά στοιχεία – φωτιά, νερό, γη και αέρας. Κάποια στοιχεία αναμειγνύονται μεταξύ τους και κάποια όχι. Τι θα γινόταν αν αυτά τα στοιχεία ήταν ζωντανά;».

Η πιο πρόσφατη ταινία της Pixar, Turning Red, είχε παρόμοια προέλευση, με τη σκηνοθέτιδα Domee Shi να αντλεί από τις εμπειρίες της ως Κινέζα που μεγάλωσε στο Τορόντο.

Με πληροφορίες του NME

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM