Νικήτρια η Ουκρανία στη Eurovision 2022- Στη θέση 8 η Ελλάδα

Νικήτρια η Ουκρανία στη Eurovision 2022- Στη θέση 8 η Ελλάδα Facebook Twitter
0

H Oυκρανία ήρθε πρώτη στο 66o διαγωνισμό της Εurovision, με  τους Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania.

Η συμμετοχή της Ελλάδας, με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι Die Together κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και τελικά βρέθηκε στην 8η θέση με 215 βαθμούς.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας συγκέντρωσε 631 βαθμούς.


Η ελληνική συμμετοχή πήρε 6 δωδεκάρια και συνολικά 158 ψήφους από τις κριτικές επιτροπές.

Στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας οι επιτροπές είχαν οδηγήσει στην πρώτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η επιθυμία του κοινού ήταν διαφορετική: στήριξε σαρωτικά την Ουκρανία, στον απόηχο του πολέμου.

Αξιοσημείωτη στιγμή για τους Έλληνες τηλεθεατές ήταν όταν ο παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης λίγο μετά την συμμετοχή της Σουηδίας, είπε.

«Δεν σχολιάζω τίποτα, γιατί την Πέμπτη που το σχολιάσα, ένας μού έγραψε ότι σχολιάζω σαν κακιά αδερφή», είπε. Και συνέχισε: «Αδερφή είμαι. Αλλά όχι κακιά. Είμαι καλή! Και όμορφη και έξυπνη και πετυχημένη... ξέρετε... Και μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε. »

Ο Γιώργος Καπουτζίδης που έγινε ευρύτερα γνωστός με την σαρωτική επιτυχία του «Παρα πέντε», χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια τη δημοφιλία του για να ευαισθητοποιήσει το μεγάλο κοινό σε ζητήματα ρατσισμού και σεξισμού.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM