Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε 60 νεκρούς στον βομβαρδισμό του σχολείου

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε 60 νεκρούς στον βομβαρδισμό του σχολείου Facebook Twitter
0

Εξήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στον βομβαρδισμό ενός σχολείου στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μόλις χθες, στο χωριό Μπιλοχορίβκα, στην περιοχή του Λουχάνσκ, μια ρωσική βόμβα σκότωσε 60 αμάχους», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στην παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7.

Το χωριό Μπιλοχορίβκα έγινε στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού, «οι βόμβες έπληξαν το σχολείο και, δυστυχώς, καταστράφηκε ολοσχερώς», ανέφερε νωρίτερα ο κυβερνήτης Σέρχι Γκαϊντάι, σημειώνοντας πως στο κτίριο είχαν βρει καταφύγιο συνολικά 90 άνθρωποι και οι 27 από αυτούς σώθηκαν.

«Εξήντα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο είναι πιθανότατα νεκροί», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή μετά την έκρηξη που προκάλεσε η βόμβα. «Ήταν αδύνατον κατά τη διάρκεια της νύχτας να εργαστούν οι διασώστες εκεί, λόγω των πληγμάτων. Θα χρειαζόταν να φωτίσουν τον χώρο, κάτι που θα προσέλκυε νέους βομβαρδισμούς», είπε.

«Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένος από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για πλήγμα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Μπιλοχορίβκα, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου περίπου 90 άνθρωποι αναζητούσαν καταφύγιο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συντονιστής του ΟΗΕ για την κρίση στην Ουκρανία, Αμίν Αουάντ. Η επίθεση αυτή «είναι άλλη μια βάρβαρη υπενθύμιση της ωμότητας αυτού του πολέμου», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM