Πάτρα: Αποκαλύψεις από τη συμβολαιογράφο της σπιτονοικοκυράς – Γιατί όρισε πληρεξούσιό της τον Δασκαλάκη

Πάτρα: Αποκαλύψεις από τη συμβολαιογράφο της σπιτονοικοκυράς – Γιατί όρισε πληρεξούσιό της τον Δασκαλάκη Facebook Twitter
Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Αποκαλύψεις από τη συμβολαιογράφο της Ευγενίας Κούτρα, της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Η θανούσα διατηρούσε ένα διώροφο σπίτι, στο ισόγειο του οποίου διέμενε η οικογένεια και στον άλλο όροφο η ίδια.

Όταν χρειάστηκε νοσηλεία το 2017, ζήτησε από το ζεύγος να της βρει έναν συμβολαιογράφο ώστε να τακτοποιήσει κάποιες υποθέσεις της.

Η 66χρονη ήταν χήρα και δεν είχε επαφές με συγγενικά της πρόσωπα, ενώ έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, γεγονός που έκανε την καθημερινότητά της αρκετά δύσκολη.

Η συμβολαιογράφος βρέθηκε και κατά την πρώτη τους επαφή, η Ευγενία Κούτρα τής ζήτησε να ορίσει τον Μάνο Δασκαλάκη ως πληρεξούσιό της καθώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί, ούτε για να πάρει τη σύνταξή της, όπως μεταφέρει το tempo24.gr.

Η συμβολαιογράφος ρώτησε τους λόγους που αποφάσισε να επιλέξει τον κ. Δασκαλάκη και όχι κάποιον συγγενή της και η θανούσα την ενημέρωσε πως δεν είχε στενούς συγγενείς και όσοι συγγενείς υπήρχαν δεν είχαν καμία σχέση μαζί της.

«Εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις;» ρώτησε η συμβολαιογράφος με τη σπιτονοικοκυρά να της απαντάει πως δεν τον εμπιστεύεται, αλλά δεν έχει άλλη λύση. Δεν είχε δώσει, ωστόσο λεπτομέρειες για το γιατί τον αντιμετωπίζει με επιφύλαξη.

Όπως είπε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης η συμβολαιογράφος, στο πληρεξούσιο είχε συμπεριλάβει τη δυνατότητα του Μάνου Δασκαλάκη να εισπράττει τη σύνταξή της και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι κοινωφελών οργανισμών, αλλά δεν είχε άλλη δυνατότητα, όπως να κάνει αγοροπωλησίες στ΄όνομά της.

Η Ευγενία Κούτρα φαίνεται ότι είχε εκφράσει και τη μεγάλη αδυναμία που είχε στην Τζωρτζίνα, εκφράζοντας, μάλιστα, την επιθυμία της να γράψει στο παιδί το σπίτι της.

 «Θέλω να της γράψω το σπίτι της οδού Μπιζανίου, που μένει η οικογένεια» είπε, σύμφωνα με τη συμβολαιογράφο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM