Νetflix: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για τo κορεάτικο «La Casa de Papel» με παραδοσιακές μάσκες

Νetflix: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για την κορεάτικο La Casa de Papel Facebook Twitter
Φωτ.: Netflix
0

Το Netflix κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Money Heist: Korea — Joint Economic Arena», της νοτιοκορεάτικης εκδοχής του ισπανικού La Casa de Papel.

Η πρεμιέρα της σειράς θα γίνει στις 24 Ιουνίου.

Στη σειρά των 12 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Kim Hong-Sun (Voice, Black) πρωταγωνιστεί ο διάσημος από την εμφάνισή του στο Oldboy και το Healer, Yoo Ji-tae και οι Kim Yunjin (“Shiri,””Lost”), Park Hae-soo (“Squid Game,””Prison Playbook”), Jeon Jong-seo (“Call,””Burning”).

Το «Money Heist: Korea — Joint Economic Arena» σεναριακά λαμβάνει χώρα στη Βόρεια και Νότια Κορέα, σε μία εποχή όπου οι χώρες βρίσκονται σε περίοδο ειρηνικής επανένωσης μετά από σχεδόν 80 χρόνια διαχωρισμού.

Αλλά καθώς οι δύο χώρες αναμένεται να κυκλοφορήσουν ένα κοινό νόμισμα, λαμβάνει χώρα η ληστεία.

Ο πανέξυπνος Professor συγκεντρώνει μία κορυφαία ομάδα ληστών από τον νότο και τον βορρά σε μία προσπάθεια να κλέψουν το νέο νόμισμα κατευθείαν από τη πηγή.

Στην νέα εκδοχή του La Casa de Papel, οι πρωταγωνιστές δεν φορούν τις κλασικές μάσκες Νταλί αλλά μια παραδοσιακή κορεάτικη μάσκα Hahoe. 

Η μάσκα του Νταλί εμφανίζεται στην κορεατική έκδοση όταν ο Professor φαίνεται να σκέφτεται μια επιλογή από μάσκες, πριν καταλήξει.

Οι μάσκες Hahoe είναι οι παραδοσιακές κορεάτικες μάσκες που φοριούνται στην τελετή Hahoe Pyolshin-gut t'al nori (Hahoe byeolsingut talnori) που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Αντιπροσωπεύουν τους χαρακτήρες που χρειάζονται για να παίξουν τους ρόλους στα τελετουργικά χορευτικά δράματα.

Λέγεται ότι οι μάσκες Hahoe αποτελούνταν αρχικά από 12 μάσκες, από τις οποίες έχουν απομείνει μόνο οι εννέα. Οι τρεις χαμένες μάσκες, οι μάσκες Ch'onggak (εργένης), Ttoktari (υπηρέτης) και pyolch'ae (χαμηλού βαθμού κυβερνητικός αξιωματούχος), είναι γνωστές μόνο με τα ονόματά τους.

Οι μάσκες προέρχονται από το Λαϊκό Χωριό Hahoe και το χωριό Byeongsan, στην επαρχία Βόρεια Gyeongsang στη Νότια Κορέα και

Με πληροφορίες του Variety

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

TV & Media / Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

«Φαντάσου τι μπορεί να είχε γίνει αν είχα δείξει το πρόσωπο του μωρού, τι θα γινόταν και που θα μπορούσε να παίξει» ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή δημοσιογράφος
THE LIFO TEAM
Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

TV & Media / Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

Το βίντεο και η ανάρτηση του νικητή της Eurovision 2024, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της EBU να επιτρέψει στο Ισραήλ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2026
THE LIFO TEAM