Μόσχα: 1.026 Ουκρανοί πεζοναύτες παραδόθηκαν στη Μαριούπολη- Κίεβο: Καμία τέτοια πληροφορία

Μόσχα: 1.026 Ουκρανοί πεζοναύτες παραδόθηκαν στη Μαριούπολη- Κίεβο: Καμία τέτοια πληροφορία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πεζοναύτες παραδόθηκαν στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε η Μόσχα ενώ το Κίεβο αναφέρει ότι δεν έχει καμία τέτοια πληροφορία. 

«Στη Μαριούπολη, κοντά στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Ίλιτς, ως αποτέλεσμα των επιτυχών επιθέσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και των μονάδων του Ντονέτσκ, 1.026 Ουκρανοί στρατιώτες της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών κατέθεσαν τα όπλα τους οικειοθελώς και παραδόθηκαν», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ανάμεσα σε αυτούς που παραδόθηκαν είναι 162 αξιωματικοί, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 151 Ουκρανοί στρατιώτες είναι τραυματίες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μαριούπολης. 

Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν έχουν καμία πληροφορία για την όποια παράδοση.

Πριν από την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Ραμζάν Καντίροφ είχε πει ότι περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πεζοναύτες είχαν παραδοθεί. Παράλληλα, ο ηγέτης της Τσετσενίας είχε καλέσει τους στρατιώτες που είχαν απομείνει στο εργοστάσιο μεταλλουργίας να πράξουν το ίδιο. 

«Υπάρχουν περίπου 200 τραυματίες που δεν μπορούν να δεχθούν καμία ιατρική βοήθεια. Για εκείνους και για όλους τους υπόλοιπους θα ήταν καλύτερα να βάλουν τέλος σε αυτή τη μάταιη αντίσταση και να πάνε στα σπίτια τους στις οικογένειές τους», υποστήριξε σε ανάρτηση, σύμφωνα με το Reuters. 

Τη Δευτέρα η 36η ταξιαρχία πεζοναυτών είχε κάνει μια δραματική ανάρτηση για την κατάσταση στη Μαριούπολη, που σφυροκοπείται από τις ρωσικές δυνάμεις από τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία. «Σήμερα πιθανότατα θα είναι η τελευταία μάχη, καθώς τα πυρομαχικά τελειώνουν», ανέφερε η ανάρτηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αυτό σημαίνει θάνατος για κάποιους από εμάς και αιχμαλωσία για τους υπόλοιπους». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM