Μια 90χρονη Ιταλίδα επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες - «Οι συμμαθητές είναι σαν εγγόνια μου»

Μια 90χρονη Ιταλίδα επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες - «Οι συμμαθητές είναι σαν εγγόνια μου» Facebook Twitter
Φωτ.: Guardian.
0

Μια Ιταλίδα που διέκοψε λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το σχολείο, επέστρεψε στην τάξη για να πάρει το απολυτήριό της σε ηλικία 90 ετών.

Ο λόγος για την Annunziata Murgia η οποία όπως αναμενόταν είναι η γηραιότερη μαθήτρια στην απογευματινή τάξη της, όπου παρακολουθεί μαθήματα για να πάρει το απολυτήριο Γυμνασίου. Η 90χρονη παρακολουθεί τα μαθήματα σε ένα σχολείο κοντά στο σπίτι της στη Σαρδηνία. 

«Μου αρέσει να διαβάζω, πάντα μου άρεσε», είπε χαρακτηριστικά. «Όταν όμως ξέσπασε ο πόλεμος, όλα άλλαξαν για μένα. Έπρεπε να πάω και να δουλέψω, καθώς η οικογένειά μου πάλευε και έπρεπε να παίξω τον ρόλο μου. Κάποτε, μόνο όσοι είχαν χρήματα μπορούσαν να σπουδάσουν».

Η Murgia είπε ότι έμαθε να ράβει όταν ήταν παιδί και έτσι έγινε μοδίστρα. Όμως, διάβασε πολλά βιβλία και έτσι «μορφωνόμουν μόνη, όποτε μπορούσα».

Το πάθος της είναι η μελέτη της ιστορίας και η μουσική. «Πάντα μου άρεσαν τα βιβλία ιστορίας. Επίσης, επειδή βίωσα ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας που γράφτηκε σε βιβλία, είδα τις συνέπειες του πρώτου παγκόσμιου πολέμου και έζησα τον δεύτερο».

Η Marina Pilia, καθηγήτρια λογοτεχνίας στο σχολείο, περιέγραψε τη Murgia ως μια πολύ παθιασμένη και αφοσιωμένη μαθήτρια.

«Αν και έχει κάποιες δυσκολίες στην ακοή και δεν ήταν στην καλύτερη φόρμα της χθες λόγω του ότι έπεσε, συμμετέχει ενεργά στα μαθήματα, ειδικά στην ιστορία», είπε η καθηγήτρια.

Η Murgia από την πλευρά της είπε ότι οι καθηγητές της είναι «φανταστικοί» και οι συμμαθητές της είναι «σαν τα εγγόνια μου».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM