Εξαδάκτυλος: «Χαλαρώνουμε τα μέτρα, έχουν λιγότερο ρόλο»- Πότε βγάζουμε μάσκες

Εξαδάκτυλος: «Χαλαρώνουμε τα μέτρα, έχουν λιγότερο ρόλο»- Πότε βγάζουμε μάσκες Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Τους λόγους για την χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανέλυσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως εξήγησε, παρά τον αυξημένο αριθμό νοσούντων και νεκρών από τον κορωνοϊό, πλέον «κυκλοφορεί» μια ηπιότερη μορφή του ιού.

«Χαλαρώνουμε διότι έχουμε μία άλλη μορφή του ιού, η οποία αν και μεταδοτικότερη από όλες τις προηγούμενες, προκαλεί ηπιότερη νόσο από τις προηγούμενες άρα υπάρχει ένας κίνδυνος για τη δημόσια υγείας τελείως διαφορετικού μεγέθους από αυτόν που είχαμε πριν από 6 μήνες ή έναν χρόνο», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Και συνέχισε: «Χαλαρώνουμε γιατί είμαστε κατά 80% εμβολιασμένοι οι ενήλικες και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και με την τρίτη δόση. Χαλαρώνουμε γιατί διαθέτουμε και δύο φάρμακα αυτή τη χρονική στιγμή, που δεν είχαμε πριν μερικούς μήνες». 

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «τα περιοριστικά μέτρα έχουν λιγότερο ρόλο να παίξουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε σπατάλη πόρων οικονομικών ή κοινωνικών ή ψυχολογικών εκεί που δεν χρειάζεται».

Σε ερώτηση για την χρήση μάσκας το καλοκαίρι, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε πως δεν θα χρειάζεται. «Με τα σημερινά δεδομένα και την σημερινή πορεία, που ελπίζουμε να διατηρηθεί, θα μπορέσουμε να έχουμε φυσιολογικό καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε χθες ότι «όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα», διευκρινίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για διαδικασία με δυναμικά χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM