Bild: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ συνάντησε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη Μόσχα

Bild: Σρέντερ και Αμπράμοβιτς συναντήθηκαν στη Μόσχα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη Μόσχα την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Bild.

Ο σκοπός της πολύωρης συνάντησής τους παραμένει ασαφής όπως επίσης και το ποια από τις δύο πλευρές υπέβαλε το αίτημα για την συνάντηση.

Ο Σρέντερ, ο οποίος δεν έχει παραιτηθεί ακόμα από τις θέσεις που κατέχει ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου στη Nord Stream AG και την Rosneft παρά τις εκκλήσεις της γερμανικής κυβέρνησης, συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής των ρωσικών αντιπροσωπειών στις συνομιλίες με την Ουκρανία, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, την περασμένη Τετάρτη.

Όπως αναφέρει η Bild, ο Σρέντερ συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς το βράδυ της Πέμπτης στο πολυτελές ξενοδοχείο Kempinski κοντά στο Κρεμλίνο.

Η ομάδα του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς είπε την περασμένη εβδομάδα ότι έμαθαν για την εκδρομή του πρώην καγκελαρίου στη Μόσχα από δημοσιεύματα.

Από την πλευρά της, η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε ότι έχει αναθέσει στον πρώην καγκελάριο να ενεργήσει ως ενδιάμεσος στον επί χρόνια φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την είδηση της συνάντησης είχε μεταδώσει και το Politico.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM