LIVE!

Θεοδωρίδου: Επιφυλακτικοί οι ειδικοί για το τέλος της πανδημίας - «Ο ιός είναι μαζί μας»

Μαρίου Θεοδωρίδου: Επιφυλακτικοί οι ειδικοί για το τέλος της πανδημίας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Την επιφυλακτικότητα των ειδικών για το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο «ιός είναι εδώ ακόμα μαζί μας».

Η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, όπως διακρίνεται σαφώς από τους ειδικούς, επιτρέπει την χαλάρωση κάποιων μέτρων προστασίας ωστόσο θα πρέπει να εννοηθεί ότι αυτό σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας, είπε κατά τη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών πρόσθεσε μάλιστα πως στο βιβλίο της πανδημίας, έχουν να γραφτούν ακόμη πολλά κεφάλαια.

Η κ. Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού. Είπε ότι το ποσοστό θανάτου των εμβολιασμένων με αναμνηστική δόση είναι 1,5% συγκριτικά με ποσοστό 11,7% σε ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους ανά 100.000 άτομα. «Αυτό σημαίνει πως το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 87%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε πως η τέταρτη δόση του εμβολίου δεν αφορά τον γενικό πληθυσμό.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Περισσότερες από 50 προσωπικότητες από την πολιτική, τον πολιτισμό, τα media και την κοινωνία των πολιτών συμμετέχουν στο φετινό The Upfront Initiative, που επιστρέφει για 4η χρονιά στο Ωδείο Αθηνών
LIFO NEWSROOM