Γερμανία: H Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι δεν αποσύρεται πλήρως από τη Ρωσία

Γερμανία: H Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι δεν αποσύρεται πλήρως από τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

H Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι δεν αποσύρεται πλήρως από τη Ρωσία, σε αντίθεση με αμερικανικές τράπεζες που κόβουν τους δεσμούς τους με τη χώρα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, προκαλώντας την οργή επενδυτών.

«Συχνά μας ρωτούν γιατί δεν αποσυρόμαστε πλήρως από τη Ρωσία. Η απάντηση είναι ότι αυτό θα ήταν ενάντια στις αξίες μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, Κρίστιαν Ζέβινγκ, σε χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα προς το προσωπικό της τράπεζας, προσθέτοντας ότι αυτό δεν θα «ήταν το σωστό αναφορικά με τη διαχείριση των σχέσεων πελατών της και για να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την κατάσταση».

Ο Bill Browder, ένας επενδυτής που κάνει εκστρατεία κατά της διαφθοράς, δήλωσε ότι με την παραμονή της στη Ρωσία η Deutsche Bank «είναι σε πλήρη αντίθεση με τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα και θα δημιουργήσει αρνητικές αντιδράσεις και ζημιά στη φήμη και τις εργασίες της στη Δύση».

Ο Tim Ash, αναλυτής για αναδυόμενες αγορές της BlueBay Asset Management, δήλωσε ότι αυτό «απλά δεν είναι αρκετά καλό για τη DB», προσθέτοντας: «Ισως η DB πρέπει να ρίξει μία νέα ματιά στο πλαίσιο της για την ESG (την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση)».

Η Goldman Sachs και η JP Morgan ήταν οι πρώτες αμερικανικές τράπεζες που διέκοψαν τις εργασίες τους στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα.

Η Goldman Sachs, που έχει πιστωτική έκθεση 650 εκατ. δολαρίων στη Ρωσία, ανακοίνωσε χθες ότι σταματά τη δραστηριότητά της εκεί, ενώ η JP Morgan ανέφερε επίσης ότι «σταματά τις εργασίες της στη Ρωσία» και δεν θα επιδιώξει κάποια νέα εκεί. Η JP Morgan έχει περίπου 160 εργαζόμενους στη Μόσχα.

Οι μεγαλύτεροι παγκοσμίως ασφαλιστικοί μεσίτες Marsh και Aon ανακοίνωσαν επίσης χθες τη διακοπή των εργασιών τους στη Ρωσία.

Η Deutsche Bank είχε δηλώσει νωρίτερα στην εβδομάδα ότι η πιστωτική έκθεσή της στη Ρωσία και την Ουκρανία είναι 2,9 δισ. ευρώ και ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχε μειώσει περαιτέρω την έκθεσή της στη Ρωσία.

Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, η ιταλική UniCredit και η γαλλική BNP Paribas έχουν ανακοινώσει πιστωτική έκθεσή τους στη Ρωσία ύψους δισεκ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων κατηγορούν συναδέλφους τους

Διεθνή / Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι κατηγορούν συναδέλφους τους

Σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν - Στοιχεία από πρώην στρατιώτες και προειδοποιήσεις για κάλυψη από την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Διεθνή / Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Ο Hasan Piker, αριστερός πολιτικός σχολιαστής που έχει 2,8 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitch, υποστηρίζει ότι ρωτήθηκε για την πολιτική του τοποθέτηση, τη γνώμη του για τον Τραμπ και αν έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Διεθνή / Ουκρανία: Οι γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Στο νέο τεύχος του Playboy Ουκρανίας, πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο με τη Ρωσία, ανάμεσά τους και δύο που έχασαν τα άκρα τους, ποζάρουν αποκαλύπτοντας τα σημάδια στο σώμα τους και την ιστορία τους
LIFO NEWSROOM