ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ερντογάν σε Πούτιν: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα μέτρα κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας

Ερντογάν σε Πούτιν: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα μέτρα κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα μέτρα κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, όπως ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, έχει καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες και αντιτίθεται επί της αρχής των κυρώσεων.

Προσφέρθηκε δε, να μεσολαβήσει στην κρίση ενώ προειδοποίησε για στρατιωτική σύγκρουση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή δεν θα ωφελούσε κανέναν και επανέλαβε την πρότασή του να βοηθήσει στην επίτευξη λύσης, όπως ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ακόμα, ότι εκτιμά τη στενή συνεργασία του Πούτιν σε περιφερειακά ζητήματα και θα ήθελε αυτή να συνεχιστεί.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος ανανέωσε την έκκλησή του για επίλυση του ζητήματος μέσω διαλόγου, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να φέρουμε τη διπλωματία στο προσκήνιο και ότι (η Τουρκία) συνεχίζει την εποικοδομητική της στάση και στο ΝΑΤΟ».

Νωρίτερα, ο Ερντογάν, όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα, σημείωσε πως η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους δεσμούς με την Ουκρανία ή τη Ρωσία.

Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέσκ και Λουγκάνσκ από τον Πούτιν την Δευτέρα έχει προκάλεσε αντιδράσεις και κυρώσεις από τις δυτικές χώρες.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ