Πέθανε ο σπουδαίος παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης

Πέθανε ο σπουδαίος παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης Facebook Twitter
Φωτ.: Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
0

Θρήνος στον ελληνικό Παραολυμπιακό αθλητισμό. Ο Χρήστος Αγγουράκης, μια εμβληματική μορφή του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες, με πολλές και σημαντικές επιτυχίες από την πρωτοεμφάνιση κιόλας, του Παραολυμπιακού Κινήματος στη χώρα μας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

«Το Παραολυμπιακό κίνημα από σήμερα είναι σημαντικά φτωχότερο μετά από την απώλεια του παραολυμπιονίκη Χρήστου Αγγουράκη»,  δήλωσε η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, κ. Ιωάννα Καρυοφύλλη για τον μοναδικό Έλληνα αθλητή με συμμετοχή σε επτά Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Χρήστος Αγγουράκης αποτέλεσε ιστορική μορφή για το Παραολυμπιακό κίνημα με μακριά αθλητική πορεία αλλά και σημαντική προσφορά από διοικητικές θέσεις.

«Με το ήθος του και την πληθωρική του προσωπικότητα εκτός από σπουδαίος αθλητής υπήρξε σεβαστός συνάδελφος στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και καλός φίλος. Ο χαμός του μας προξενεί βαθιά λύπη και το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε η κα Καρυοφύλλη. 

Το βιογραφικό του Χρήστου Αγγουράκη

Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1952 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ένα ατύχημα ήταν η αιτία για την τετραπληγία του. 

Το 1976 ήταν ένας από τους τρεις αθλητές που πήραν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τορόντο, στην πρώτη ελληνική συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μετά την πρώτη συμμετοχή συνέχισε με επιτυχία την αθλητική του καριέρα συμμετέχοντας σε παγκόσμια πρωταθλήματα και σε όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ως το 2004 (Τορόντο, Άρνεμ, Σεούλ, Βαρκελώνη, Ατλάντα, Σίδνεϊ, Αθήνα).

Στην πολυετή Παραολυμπιακή καριέρα του κατέκτησε στον ακοντισμό ένα αργυρό μετάλλιο το 1992 και ένα χάλκινο το 1988 και στη σφαιροβολία δύο χάλκινα το 1992 και το 2004 στην Αθήνα. Στο βιογραφικό του έχει και δύο Παγκόσμια ρεκόρ στον ακοντισμό.

Ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 2005 αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας αθλητής με αναπηρία στη ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών (ΠΣΑΤ), ενώ το Κλειστό Γυμναστήριο Χαϊδαρίου φέρει το όνομά του.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ ΞΕΣΠΑ

Αθλητισμός / Πέτρος Γκαϊδατζής: Ξεσπά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Πήρα χάλκινο και είμαι σίγουρος ότι δεν με έχεις ξανακούσει»

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν οι αθλητές και να τους γνωρίσει ο κόσμος είναι να ανεβάζουν οι ίδιοι περιεχόμενο στα social
LIFO NEWSROOM