Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν θα απαγορεύσει εμπόριο και επενδύσεις στις αποσχισμένες περιοχές στην Ουκρανία

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν θα απαγορεύσει εμπόριο και επενδύσεις με τις αποσχισμένες περιοχές στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα εκδώσει σύντομα εκτελεστικό διάταγμα που θα απαγορεύει την οικονομική δραστηριότητα μεταξύ Αμερικανών και των δύο αποσχισμένων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητες οντότητες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αναγνώριση από τον Πούτιν των περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο στη Μόσχα να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στις δύο περιοχές, το Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και να υποστηρίξει ότι παρεμβαίνει ως σύμμαχος για να τις προστατεύσει από την Ουκρανία. 


«Περιμέναμε μια κίνηση όπως αυτή από τη Ρωσία και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε αμέσως», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα εκδώσει σύντομα Εκτελεστικό Διάταγμα που θα απαγορεύει νέες επενδύσεις, εμπόριο και χρηματοδότηση από άτομα από τις ΗΠΑ προς, από ή στις λεγόμενες περιοχές DNR και LNR της Ουκρανίας».

Η εντολή θα «παρέχει επίσης την εξουσία για την επιβολή κυρώσεων σε οποιοδήποτε άτομο αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί σε αυτές τις περιοχές της Ουκρανίας», πρόσθεσε.


Η Ψάκι είπε ότι επίκεινται περισσότερα μέτρα και σημείωσε ακόμα ότι αυτά είναι ξεχωριστά από τις κυρώσεις που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν προετοιμάσει, στην περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

«Για να είμαστε σαφείς: αυτά τα μέτρα είναι ξεχωριστά και θα είναι επιπλέον των γρήγορων και αυστηρών οικονομικών μέτρων που προετοιμάζουμε σε συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία», διευκρίνισε.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος συγκάλεσε συνάντηση με την ομάδα εθνικής ασφαλείας του στον Λευκό Οίκο, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό και τον Γάλλο Πρόεδρο αλλά και τον Γερμανό Καγκελάριο.


«Συνεχίζουμε τις στενές διαβουλεύσεις με τους Συμμάχους και τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, για τα επόμενα βήματα και για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της Ρωσίας κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία», είπε η Ψάκι.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM