ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα προτείνει την απαγόρευση όλων των κρυπτονομισμάτων

Η Ρωσία προτείνει την απαγόρευση όλων των κρυπτονομισμάτων Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης και της «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων στη ρωσική επικράτεια, επικαλούμενη απειλές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την ευημερία των πολιτών και την κυριαρχία της νομισματικής της πολιτικής.

Η εν λόγω πρόταση έρχεται στο πλαίσιο σειράς επιθέσεων κατά της αγοράς κρυπτονομισμάτων, καθώς οι κυβερνήσεις από την Ασία έως τις Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι τα ιδιωτικά και εξαιρετικά ασταθή ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να υποδαυλίσουν τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών και νομισματικών συστημάτων.  

Η Ρωσία έχει ταχθεί εδώ και χρόνια κατά των κρυπτονομισμάτων, προτάσσοντας επιχειρήματα όπως το ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος ή για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Τελικά, τους έδωσε νομικό καθεστώς το 2020 αλλά απαγόρευσε τη χρήση τους ως μέσο πληρωμής.

Τον Δεκέμβριο, η τιμή του Bitcoin έπεσε σημαντικά όταν διέρρευσαν πληροφορίες πως η ρυθμιστική αρχή της Ρωσίας ήταν υπέρ της πλήρους απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων. Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η κερδοσκοπική ζήτηση καθόρισε κατά κύριο λόγο την ταχεία ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων και ότι έφεραν χαρακτηριστικά χρηματοπιστωτικής πυραμίδας, προειδοποιώντας ότι μπορεί να δημιουργηθούν φούσκες στην αγορά οι οποίες μπορούν να απειλήσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τους πολίτες.

Οι Ρώσοι είναι κατά χιλιάδες χρήστες κρυπτονομισμάτων, με τον ετήσιο όγκο συναλλαγών να έρχεται περίπου στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ