Γαλλία: Δωρεάν αντισύλληψη για τις γυναίκες από 18 έως 25 ετών

Γαλλία: Δωρεάν αντισύλληψη για τις γυναίκες από 18 έως 25 ετών Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / UNSPLASH
0

Δωρεάν παρέχεται από σήμερα στη Γαλλία η αντισύλληψη για τις νέες γυναίκες ηλικίας 18-25 ετών, με στόχο να αντιμετωπιστεί μία «πτώση» που έχει παρατηρηθεί από τις Αρχές, με το μέτρο να αφορά σχεδόν 3 εκατομμύρια νέες γυναίκες στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο αυτό το μέτρο, υπογραμμίζοντας ότι η αντισύλληψη καταγράφει «πτώση» μεταξύ των νέων γυναικών και επισήμανε πως «το πρώτο κίνητρο» είναι η «απάρνηση για οικονομικούς λόγους».

Μία κατάσταση που διαπίστωσε επίσης η εκπρόσωπος Τύπου της φεμινιστικής οργάνωσης «En avant toutes», Λουίζ Ντελαβιέρ: «μεταξύ 18 και 25 ετών, οι γυναίκες είναι πολύ ευάλωτες, καθώς χάνουν πολλά δικαιώματα σε σχέση με όταν ήταν ανήλικες και είναι πολύ ανασφαλείς οικονομικά», εξήγησε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Η αντισύλληψη για τα ανήλικα κορίτσια είναι ήδη δωρεάν στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα είναι δωρεάν για τις γυναίκες 18-25 ετών: μια επίσκεψη τον χρόνο με έναν γιατρό ή μια μαία, οι σχετικές αιματολογικές εξετάσεις, όπως και οι αντισυλληπτικές μέθοδοι.

Όμως, για τη Λεσλί Φονκέρν, κοινωνιολόγο που εξειδικεύεται σε θέματα φύλου, «αυτό το μέτρο δεν επιλύει σε καμία περίπτωση την ανισορροπία του βάρους της αντισύλληψης μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Ένα επιχείρημα που συμμερίζεται και η Σάρα Ντουροσέρ, συμπρόεδρος του κινήματος Planning familial, η οποία συνηγορεί υπέρ μια «σεξουαλικής εκπαίδευσης για όλα τα γένη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM