Η νέα CEO του οίκου Chanel δεν έχει καμία σχέση με τη μόδα

Η νέα CEO του οίκου Chanel δεν έχει καμία σχέση με τη μόδα Facebook Twitter
Vianney Le Caer/Invision/AP
0

Μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια χωρίς παγκόσμιο CEO, ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel όρισε τη Leena Nair, πρώην στέλεχος της Unilever, ως αντικαταστάτη της Maureen Chiquet.

Όταν η εγκατέλειψε την εταιρία μετά από εννέα χρόνια στις αρχές του 2016, ο συνιδιοκτήτης του οίκου Chanel, Alain Wertheimer, ανέλαβε την έξτρα αρμοδιότητα.

Σε επίσημη δήλωση, ο οίκος μόδας είπε ότι ο 73χρονος Γάλλος δισεκατομμυριούχος (ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του brand μαζί με τον αδερφό του, Gerard Wertheimer) θα αναλάβει το ρόλο του παγκόσμιου εκτελεστικού προέδρου του ομίλου, αφήνοντας την Nair στο τιμόνι.

Κάτι που έχει σοκάρει πολλούς, καθώς κάποιος χωρίς παρελθόν στη μόδα συνιστά -αν μη τι άλλο- τουλάχιστον αναπάντεχη επιλογή.

Ωστόσο, η Nair έχει χτίσει ένα λαμπρό όνομα στη διάρκεια της 30χρονης θητείας της στη Unilever -πιο πρόσφατα ως επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της εταιρείας, επιβλέποντας πάνω από 150.000 υπαλλήλους.

Υπό ην εποπτεία της η Unilever όχι μόνο πέτυχε ισότητα των φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο διαχείρισης, αλλά δεσμεύτηκε να πληρώσει τις αμοιβές σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Δέσμευση που, αφού ξεκίνησε ως ασκούμενη στο εργοστάσιο και ανελίχθηκε στις βαθμίδες, σημαίνει πολλά για την Nair προσωπικά.

Η Nair είναι επίσης ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της British Telecom και στο παρελθόν έχει διατελέσει μη εκτελεστική διευθύντρια του τμήματος Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής της βρετανικής κυβέρνησης.

Η νέα CEO του οίκου Chanel δεν έχει καμία σχέση με τη μόδα Facebook Twitter
Πρωτοσέλιδα από ινδικές εφημερίδες με την Leena Nair ως νέα CEO του γαλλικού οίκου μόδας Chanel. AP Photo/Rafiq Maqbool

Ο οίκος μόδας Chanel είπε ότι η Leena Nair θα ενταχθεί στο δυναμικό στα τέλη Ιανουαρίου και θα έχει έδρα στο Λονδίνο.

Τον Ιούνιο, αποκάλυψε ότι ξόδεψε 1,1 δισ. δολάρια, «επίπεδο ρεκόρ δαπανών κεφαλαίου» σε όλη την πανδημία του Covid-19, και σχεδιάζει να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο, παρά τα ετήσια έσοδα που μειώθηκαν κατά 18% (σε 10,1 δισ. δολάρια) το 2020 λόγω ενός «εξαιρετικά διαταραγμένου περιβάλλοντος».

Τα κέρδη ανήλθαν σε 2,05 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 41,4%, αν και η εταιρία δήλωσε ότι είδε βελτίωση στις πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Με πληροφορίες από Forbes

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Διεθνή / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM