ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τουρκία: Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος –Επιμένει να μην αλλάζει πολιτική ο Ερντογάν

Ανταλλακτήριο στην Τουρκία Facebook Twitter
AP Photo/Francisco Seco
0

Αναταράξεις στην ζωή των πολιτών της Τουρκίας δημιουργεί η νομισματική πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία βυθίζει την λίρα.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, την Δευτέρα τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν στα ανταλλακτήρια συναλλαγμάτων από Τούρκους πολίτες οι οποίοι έτρεξαν να προστατεύσουν τις οικονομίες του.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του, τόνισε ότι δεν θα αλλάξει την πορεία της μείωσης των επιτοκίων, αλλά ως Μουσουλμάνος θα πράττει αυτά που ορίζει η θρησκεία. Υπογράμμισε, δε, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει «μεζές» στους παγκόσμιος βαρόνους κεφαλαίου ο πόνος και το ντέρτι των Τούρκων.

«Τώρα πια, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς από το δέντρο που καλλιεργούμε τα τελευταία 19 χρόνια. Αναλαμβάνουμε τώρα ρίσκο, για να μην πούμε στο μέλλον ‘’μακάρι να είχαμε κάνει αυτό’’.   Ο πόνος, η στεναχώρια και το ντέρτι του λαού, για να μην αφήσουμε να γίνει μεζές  στα συμφέροντα των παγκόσμιων βαρόνων του κεφαλαίου, δεν δίνουμε καμία σημασία στις προσπάθειες τους. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και στην Τούρκων Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων, λέγοντας ότι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση αλλά εκείνος δεν θα το επιτρέψει.

«Εσείς και τώρα κάνετε λογαριασμούς για το πως θα ανατρέψετε αυτή την κυβέρνηση. Και δεν ντρέπεστε και συναντιέστε με τον κ. Κεμάλ (Κιλιτσντάργολου) και μιλάτε για πρόωρες εκλογές. Μην έχετε ελπίδες όλα αυτά είναι όνειρα, όνειρα. Θα περιμένετε τον Ιούνιο του 2023», ανέφερε.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM