Γερμανία: Αστυνομικές έφοδοι σε σπίτια αντιεμβολιαστών- Μετά από θανατικές απειλές κατά του πρωθυπουργού της Σαξονίας

Γερμανία: Αστυνομικές έφοδοι σε σπίτια αντιεμβλολιαστών μετά από συνωμοσία δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σαξονίας Facebook Twitter
AP
0

Η αστυνομία στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας στη Γερμανία εξαπέλυσε σειρά εφόδων σε σπίτια μετά από θανατικές απειλές κατά του πρωθυπουργού Michael Kretschmer για τη στήριξη των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ακροδεξιοί ακτιβιστές κατά του εμβολιασμού είναι ύποπτοι ότι σχεδίαζαν βίες ενέργειες με βαλλίστρες ή άλλα όπλα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι έρευνες στην πόλη της Δρέσδης στόχευαν μεμονωμένα μέλη μιας ομάδας της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, όπου συζητούσαν σχέδια για τη δολοφονία του πρωθυπουργού του κρατιδίου, με αφορμή τους περιορισμούς του κορωνοϊού, που επέβαλε η πολιτειακή κυβέρνηση, όπως δήλωσε η αστυνομία.

Η ομάδα Dresden Offlinevernetzung κέντρισε την προσοχή των αρχών μετά από έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ZDF.

Η αναφορά του ZDF αποκάλυψε ότι μέλη της ομάδας μιλούσαν για δολοφονίες εκπροσώπων της κυβέρνησης της πολιτείας της Σαξονίας σε διάφορες συγκεντρώσεις στην πόλη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν διαμαρτυρίες από άτομα που αντιτίθενται στα μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Σαξονία, η οποία έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό νέων κρουσμάτων στη Γερμανία και το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού της χώρας.

Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε συγκέντρωση με πυρσούς έξω από το σπίτι της υπουργού Εσωτερικών της Σαξονίας, κάτι που θεωρήθηκε ευρέως ως σιωπηρή απειλή βίας εναντίον της.

Με πληροφορίες του Guardian/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM