H JP Morgan «βλέπει» τέλος της πανδημίας και πλήρη οικονομική ανάκαμψη το 2022

H JP Morgan «βλέπει» τέλος της πανδημίας και πλήρη οικονομική ανάκαμψη το 2022 Facebook Twitter
0

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan εκτιμά ότι το 2022 θα σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού και θα αποτελέσει τη χρονιά που θα σημειωθεί πλήρης οικονομική παγκόσμια ανάκαμψη.  

Η έκθεση προοπτικών της τράπεζας για το επόμενο έτος ανέφερε ότι τα εμβόλια και οι θεραπείες που αναπτύσσονται θα οδηγήσουν σε «ισχυρή κυκλική ανάκαμψη, επιστροφή της παγκόσμιας κινητικότητας και απελευθέρωση της περιορισμένης ζήτησης από τους καταναλωτές».

Ο Μάρκο Κολάνοβιτς, επικεφαλής στρατηγικής της τράπεζας στις παγκόσμιες αγορές δήλωσε ότι αναμένεται και ανοδική πορεία της Wall Street. Συγκεκριμένα, εκτιμά για τον S&P 500 ότι θα διαμορφωθεί στις 5.050 μονάδες για τα τέλη του 2022, δηλαδή σε επίπεδα κατά 8% υψηλότερα από τα σημερινά. Παράλληλα, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα εκτιναχθούν κατά 18% επίσης έως το τέλος της χρονιάς. 

«Η άποψή μας είναι ότι το 2022 θα είναι το έτος μιας πλήρους παγκόσμιας ανάκαμψης, του τέλους της πανδημίας και της επιστροφής στις κανονικές οικονομικές συνθήκες που είχαμε πριν από το ξέσπασμα της Covid-19», είπε ο Κολάνοβιτς.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM