Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό

Παιδιά στη Γαλλία Facebook Twitter
AP Photo/Jean-François Badias
0

Η πλειοψηφία των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Παιδείας της χώρας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει έως τώρα εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το 79% των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 76% έχει λάβει δύο δόσεις.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε χθες ότι από τις 15 Δεκεμβρίου, τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, που είναι υπέρβαρα ή αντιμετωπίζουν μια σοβαρή κατάσταση υγείας, θα έχουν επίσης πρόσβαση στον εμβολιασμό κι ότι η κυβέρνηση ελπίζει να μπορέσει να προσφέρει εμβόλια σε όλα τα παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου.

Για όλες τις ηλικιακές ομάδες, από κοινού, το ποσοστό εμβολιασμού για όσους είναι επιλέξιμοι ανέρχεται σε 90% και 88% αντίστοιχα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM