Βρετανίδα βουλευτής καταδικάστηκε για παρενόχληση γυναίκας που ζήλευε- Είχε απειλήσει να της επιτεθεί με οξύ

Βρετανίδα βουλευτής καταδικάστηκε για παρενόχληση γυναίκας που ζήλευε- Είχε απειλήσει να της επιτεθεί με οξύ Facebook Twitter
Η Κλόντια Γουέμπ (Πηγή φωτό Twitter)
0

Η Βρετανίδα βουλευτής Κλόντια Γουέμπ κρίθηκε ένοχη για την παρενόχληση γυναίκας που ζήλευε, την οποία μεταξύ άλλων είχε απειλήσει ότι θα της επιτεθεί με οξύ. 

Η 56χρονη πολιτικής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 εβδομάδων με αναστολή και σε 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας. 

Η Κλόντια Γουέμπ παρενοχλούσε με απειλητικά τηλεφωνήματα την Μισέλ Μέριτ, φίλη του συντρόφου της. Μεταξύ άλλων, η 56χρονη είχε απειλήσει ότι θα στείλει γυμνές φωτογραφίες της Μέριτ στην οικογένειά της. 

Η βουλευτής- που εξελέγη με τους Εργατικούς και πλέον είναι ανεξάρτητη- έκανε 16 απειλητικά τηλεφωνήματα στην Μέριτ από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2020. 

Το θύμα κατέθεσε ότι οι απειλές επηρέασαν την καριέρα της, τις φιλίες της και την εμπιστοσύνη της σε άλλους ανθρώπους. Συμπλήρωσε ότι ακόμη φοβάται ότι μπορούν να της επιτεθούν λόγω των πολιτικών διασυνδέσεων της Γουέμπ. 

«Σχεδόν έγινα ερημίτισσα. Καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να απειλείται και να παρενοχλείται όπως εγώ από την κ. Γουέμπ, πόσο μάλλον από μία πολιτικό», τόνισε. 

«Φοβάμαι την Κλόντια Γουέμπ… εξαιτίας της θέσης της δεν ξέρω τι είναι ικανή να κάνει», είπε στην κατάθεσή της η 59χρονη. «Από τα τέλη του 2018 και ακόμη περισσότερο μετά την αναβολή της δίκης τον Μάρτιο του 2021 έχω τον φόβο ότι η κ. Γουέμπ, κάποια που έχει τα μέσα να φέρει σε πέρας τις απειλές της ή μέσω κάποιου άλλου, θα προσπαθήσει να με βλάψει», ανέφερε ακόμη. 

Ο δικαστής Πολ Γκόλντσπρινγκ χαρακτήρισε άκαρδη τη συμπεριφορά της Κλόντια Γουέμπ. «Ζηλεύατε τη σχέση ανάμεσα στον (σύντροφο της Γουέμπ) Λέστερ Τόμας και την Μισέλ Μέριτ και πιθανότατα νιώσατε να απειλήστε κατά κάποιο τρόπο από αυτή», ανέφερε μεταξύ άλλων και επεσήμανε ότι η βουλευτής έδειξε ελάχιστη μεταμέλεια. 

Μετά την καταδίκη της, η βουλευτής επανέλαβε ότι είναι αθώα και δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της και «άθλιες ρατσιστικές προσβολές». 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Διεθνή / «Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Σαν σήμερα, 5 Αυγούστου 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Τα πρωτοσέλιδα της επομένης αποτύπωσαν την απώλεια ενός ειδώλου, αλλά και την αρχή ενός διαρκούς μύθου
LIFO NEWSROOM
Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Διεθνή / Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Το ιερό έδαφος των Απάτσι, Oak Flat, κινδυνεύει από την κατασκευή ενός τεράστιου μεταλλείου χαλκού - Παρά τις αντιδράσεις της φυλής και την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, η εξόρυξη φαίνεται να προχωρά
LIFO NEWSROOM
Συναγερμός στην Κίνα για έξαρση του ιού τσικουνγκούνια: Πάνω από 7.000 κρούσματα και αυστηρά μέτρα αλά Covid-19

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για έξαρση του ιού τσικουνγκούνια: Πάνω από 7.000 κρούσματα και αυστηρά μέτρα αλά Covid-19

Η Κίνα καταγράφει πάνω από 7.000 κρούσματα του ιού chikungunya στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, προκαλώντας ανησυχία και μέτρα αντίστοιχα με εκείνα της πανδημίας Covid-19
LIFO NEWSROOM
Γκουίνεθ Πάλτροου: Πάθη, λάθη και ίντριγκες στη βιογραφία της - Η σχέση της με Μπραντ Πιτ, Γουινόνα Ράιντερ και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Διεθνή / Γκουίνεθ Πάλτροου: Πάθη, λάθη και ίντριγκες στη βιογραφία της - Η σχέση της με Μπραντ Πιτ, Γουινόνα Ράιντερ και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Έντεκα αποκαλύψεις μεταξύ των οποίων πως της άρεσε ο Μπραντ Πιτ και γι' αυτό επέλεξε το «Seven» και όχι το «Feeling Minnesota» με τον Κιάνου Ριβς
LIFO NEWSROOM
«Ανδρική φαντασίωση»: Απομακρύνεται το άγαλμα της «Μεγάλης Γοργόνας» στη Δανία μετά από αντιδράσεις για σεξισμό

Διεθνή / «Ανδρική φαντασίωση»: Απομακρύνεται το άγαλμα της «Μεγάλης Γοργόνας» στη Δανία μετά από αντιδράσεις για σεξισμό

Οι επικριτές του αγάλματος υποστηρίζουν ότι είναι «χυδαίο», «πορνογραφικό» και «εκφράζει την ανδρική φαντασίωση για το πώς πρέπει να δείχνει μια γυναίκα»
LIFO NEWSROOM