Γκάνα: Νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα επεξεργάζεται η Βουλή

Γκάνα: Νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα επεξεργάζεται η Βουλή Facebook Twitter
Πηγη: Getty Images.
0

Το κοινοβούλιο της Γκάνας άρχισε να επεξεργάζεται νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία και καθιστά έγκλημα την υπεράσπιση των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα κρούουν τον «κώδωνα» του κινδύνου για τα σχέδια δίωξης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε μια χώρα που όπως αναφέρουν βιώνει ήδη ένα «κύμα» ομοφοβίας.

Μια ΜΚΟ της Γκάνας, η «Idnowa» που ασχολείται με θέματα δικαιωματισμού χαρακτήρισε το νομοσχέδιο απάνθρωπο.

«Εάν αυτός ο νόμος ψηφιστεί, όλες οι επαφές μας με δημοσιογράφους θα απαγορευτούν και η ίδια η ύπαρξή μας θα απειληθεί», είπε τηλεφωνικά στο France24 ακτιβιστής της οργάνωσης.

Χθες, το κοινοβούλιο της Γκάνας άρχισε να επεξεργάζεται το ομοφοβικό νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων αποσκοπεί στην αυστηρή τιμωρία της ομοφυλοφιλίας, η οποία είναι ήδη απαγορευμένη στη χώρα.

Εάν ψηφιστεί, θα επιτρέψει έως και 10 χρόνια φυλάκιση για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και θα προβλέπει τιμωρίες για όσους τα υπερασπίζονται. Παράλληλα, ποινές προβλέπονται και για όσους δημοσιεύουν πληροφορίες που θεωρούνται ότι «ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία».

Το νομοσχέδιο προωθεί επίσης τη «θεραπεία μετατροπής» των ομοφυλοφίλων, μια αμφιλεγόμενη πρακτική που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες της αφρικανικής ηπείρου αλλά ακόμα και σε πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Σύμφωνα με διάφορες ενώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην αφρικανική ήπειρο, η Γκάνα βιώνει μια άνευ προηγουμένου ενίσχυση της ομοφοβίας. Η κοινότητα έχει γίνει στόχος επιθέσεων από πολιτικούς, δημοσιογράφους και θρησκευτικούς ηγέτες στα μέσα ενημέρωσης της Γκάνας και στα κοινωνικά δίκτυα.

Με πληροφορίες από France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Υπό ποιους όρους o Πόύτιν θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Διεθνή / Υπό ποιους όρους η Ρωσία θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές βλέπουν πως η Ρωσία καθυστερεί κάθε σχέδιο, για συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον Ρώσο πρόεδρο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
LIFO NEWSROOM