Τρεις σεισμικές δονήσεις νότια της Νισύρου- Αισθητές στα γύρω νησιά

Τρεις σεισμικές δονήσεις νότια της Νισύρου- Αισθητές στα γύρω νησιά Facebook Twitter
0

Τρεις «ασθενείς» σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο νότια της Νισύρου.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι οι σεισμογράφοι του κατέγραψαν τους δύο πρώτους στη 01:22 και τον τρίτο στις 02:27.

Οι σεισμικές δονήσεις ήταν μεγέθους 4,4, 4,2 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα, στον θαλάσσιο χώρο σε απόσταση μεταξύ 8 και 10 χιλιομέτρων νότια της πόλης της Νισύρου.

Το εστιακό βάθος στον πρώτο σεισμό εκτιμήθηκε στα 14,3 χιλιόμετρα, ενώ ο τρίτος σεισμός είχε εστιακό βάθος 16,4 χιλιόμετρα.

Οι δύο δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές σε Νίσυρο, Τήλο και στα γύρω νησιά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM