Κέρκυρα: Ηχητικό σύστημα για άτομα με προβλήματα όρασης στο ΝΑΟΚ

Κέρκυρα: Ηχητικό σύστημα για άτομα με προβλήματα όρασης στο ΝΑΟΚ Facebook Twitter
0

Ένα υπερσύγχρονο ηχητικό σύστημα για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης που τους επιτρέπει να κολυμπούν στη θάλασσα με αυτονομία τοποθέτησε ο δήμος Κέρκυρας στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ.

Το σύστημα αποτελείται από:

  • Πίνακα Καθοδήγησης  με τηλεκοντρόλ που επιτρέπει τον εντοπισμό των ορίων της ακτής και την επιστροφή στην παραλία. Διαθέτει επίσης θέσεις για την απόθεση παραλαβή μπαστουνιού και πετσέτας, με ιδιαίτερα σύμβολα αφής, για την αναγνώρισή τους.
     
  • Σημαδούρες στη θάλασσα με ηχητικούς μηχανισμούς που οριοθετούν τα σημεία κολύμβησης και επιτρέπουν τον προσανατολισμό.
     
  • Φορητή μονάδα που λαμβάνει σήματα κινδύνου και μεταδίδει προειδοποιητικά σήματα ανάγκης σε περίπτωση κλήσης από τους χρήστες.
     
  • Φάρους εδάφους με εύκολα αναγνωρίσιμα σύμβολα αφής (δελφίνι, αστερίας, άγκυρα κ.α.) που επιτρέπουν στους χρήστες τον εντοπισμό της θέσης τους στην παραλία και διαθέτουν ένδειξη κατειλημμένης θέσης.

Τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, θα εγκατασταθούν τρία νέα Seatrac και συγκεκριμένα στην Αχαράβη, στην Μπούκα Λευκίμμης και στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, όπου και έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει τμήμα Ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ελλάδα / «Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας, ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε τη λήξη της κινητοποίησής του, δηλώνοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» - Τα αιτήματά του ικανοποιήθηκαν, ενώ η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά για «μια μεγάλη νίκη απέναντι στο σκοτάδι»
LIFO NEWSROOM