Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη αναστολή σχολικής τάξης - Λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη αναστολή τμήματος σχολείου - Λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού Facebook Twitter
Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το πρώτο τμήμα που κλείνει πανελλαδικά λόγω κορωνοϊού - Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Από τις 21 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Συκεών, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας


Πρόκειται για το πρώτο τμήμα σχολείου πανελλαδικά που κλείνει από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. 

Θεσσαλονίκη: Κλείνει τμήμα σχολείου λόγω κρούσματος κορωνοϊού - Το πρώτο πανελλαδικά Facebook Twitter
Υπουργείο Παιδείας

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στα self test που υποχρεούνται να κάνουν τα παιδιά μετά από εμφάνιση κρούσματος στο σχολείο τους, εξήγησε πως: «Σε περίπτωση κρούσματος έχουμε προβλέψει πολύ αυξημένο τέστινγκ. Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά που είναι γύρω από το επιβεβαιωμένο κρούσμα, καλούνται να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα. Δωρεάν και τα επτά».

Όπως διευκρίνισε η κα.Κεραμέως, τα επιπλέον τεστ, πλην των δύο που έχουν ήδη πάρει από το φαρμακείο, τα παιδιά θα τα προμηθεύονται από τα σχολεία τους καθώς τα  υπουργεία Υγείας και Παιδείας έχουν στείλει σε όλα τα σχολεία της χώρας επιπλέον τεστ, ράπιντ και σελφ, για όσα παιδιά βρέθηκαν κοντά σε επιβεβαιωμένο κρούσμα, ώστε να συνεχίσουν τη δια ζώσης εκπαίδευση. 

Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος

Για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπεται ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος, και θα γίνεται τηλεεκπαίδευση.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα έπειτα από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Ελλάδα / Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε και τους 39-40°C, στο ΣΚΑ (40.0°C), στο Ζεφύρι (39.9°C) και στη Σαλαμίνα (39.8°C)
LIFO NEWSROOM
Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM