Θεσσαλονίκη: Εργοδότης θα πληρώσει 14.500 ευρώ συν τους τόκους σε απολυμένη διανομέα

Θεσσαλονίκη: Εργοδότης θα πληρώσει 14.500 ευρώ συν τους τόκους σε απολυμένη γυναίκα ντελίβερι Facebook Twitter
Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου
0

Γυναίκα διανομέας, που απολύθηκε από κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη, δικαιώθηκε δικαστικά και θα λάβει ποσό άνω των 14.500 ευρώ από τον εργοδότη της.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την έφεση του εργοδότη σε απόφαση του Ειρηνοδικείου για καταβολή δεδουλευμένων 14.500€ + τόκους και υποχρεούται να πληρώσει την υπάλληλο.

Σχετική ανακοίνωση έκανε και η Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, στο Facebook, αναφέροντας ότι η απόφαση αυτή είναι σημαντική γιατί καθορίζει ότι:

-.Τα φιλοδωρήματα δεν είναι μέρος του μισθού και δεν συμψηφίζονται με νυχτερινά, Κυριακές και υπερωρίες.

- Οι διανομείς είναι εργατοτεχνίτες και όχι υπάλληλοι.

Η συγκεκριμένη υπόθεση απόλυσης έγινε γνωστή πριν από περίπου 2,5 χρόνια ενώ εκκρεμεί και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, ύψους 800.000 ευρώ, από τον εργοδότη και ιδιοκτήτη γνωστού καταστήματος στην περιοχή της οδού Ολύμπου προς τέσσερις απολυμένους οδηγούς ντελίβερι.

Με πληροφορίες του typosthes

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM