Ο Ντένις Λο πάσχει από άνοια και Αλτσχάιμερ- Η συγκινητική ανακοίνωση του θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Ντένις Λο πάσχει από άνοια και Αλτσχάιμερ- Η συγκινητική ανακοίνωση του θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ντένις Λο, ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοίνωσε ότι πάσχει από άνοια και Αλτσχάιμερ. 

Ο 81χρονος Σκωτσέζος, ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς των «Κόκκινων διαβόλων» σε γραπτή του ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου, μίλησε ανοιχτά για την κατάστασή του. 

«Έχω διαγνωστεί με μικτή άνοια, που είναι πάνω από ένας τύπος άνοιας, στην περίπτωσή μου Αλτσχάιμερ και αγγειακή άνοια. Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για όλους και οι μακρές περίοδοι απομόνωσης σίγουρα δεν βοήθησαν», ανέφερε ο Λο, που είχε πετύχει 237 γκολ σε 404 ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που τον κάνει τον τρίτο σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα. 

«Είναι μια απίστευτα δύσκολη και προβληματική νόσος και έχω δει πολλούς φίλους να την περνούν. Ελπίζεις ότι δεν θα συμβεί σε εσένα, κάνεις ακόμη και αστεία για αυτό, ενώ αγνοείς τα πρώτα σημάδια γιατί δεν θες να είναι αλήθεια. Θυμώνεις, συγχύζεσαι και μετά ανησυχείς. Ανησυχείς για την οικογένειά σου, γιατί θα είναι εκείνοι που θα την αντιμετωπίσουν», περιέγραψε ο Λο, που το 1964 βραβεύθηκε με τη Χρυσή Μπάλα. 

«Αλλά έχει έρθει η ώρα να το αντιμετωπίσω ευθέως. Αναγνωρίζω πώς το μυαλό μου φθίνει και η μνήμη μου διαφεύγει όταν δεν το θέλω και πώς αυτό μου προκαλεί αναστάτωση σε καταστάσεις που είναι πέρα από τον έλεγχό μου. Καταλαβαίνω τι συμβαίνει και για αυτό θέλω να αναφερθώ στην κατάστασή μου τώρα, ενώ ακόμη μπορώ, γιατί ξέρω ότι θα υπάρξουν ημέρες στις οποίες δεν θα καταλαβαίνω και μισώ αυτή τη σκέψη τώρα», παραδέχθηκε. 

«Στο αποκορύφωμα της πανδημίας είπα ότι ήλπιζα πως αν έβγαινε κάτι θετικό από αυτό, θα ήταν να γίνουν οι άνθρωποι πιο ευγενικοί ο ένας με τον άλλον, οπότε σε αυτό ελπίζω τώρα. Δεν θέλω οι άνθρωποι να στεναχωριούνται αν ξεχνάω μέρη, ανθρώπους ή ημερομηνίες, γιατί θέλω να θυμάστε ότι απόλαυσα όλες αυτές τις αναμνήσεις και είμαι τυχερός να έχω ζήσει αυτά που έζησα… μια στοργική και υποστηρικτική οικογένεια, μια σπουδαία καριέρα κάνοντας αυτό που αγαπούσα ενώ πληρωνόμουν για αυτό και φίλους για μια ζωή», τόνισε. 

Ο Ντένις Λο παραδέχθηκε ότι έχει καλές και κακές ημέρες. «Προσπαθώ να είμαι θετικός και αποφασισμένος να συνεχίσω να παρακολουθώ την ομάδα μου, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, με την ελπίδα ότι αυτή θα είναι μια επιτυχής σεζόν», επεσήμανε. 

«Ξέρω ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, απαιτητικός, οδυνηρός και μεταβαλλόμενος και για αυτό ζητάω κατανόηση και υπομονή, καθώς αυτό δεν θα είναι ένα εύκολο ταξίδι, ιδιαίτερα για αυτούς που αγαπώ περισσότερο», επεσήμανε ακόμη. 

Από την πλευρά της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόνισε ότι ο Ντένις Λο θα είναι πάντα ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του συλλόγου. 

«Στέλνουμε την αγάπη και τις καλύτερες ευχές μας στον ίδιο και την οικογένειά του», ανέφερε ακόμη ο σύλλογος, επικροτώντας τη «θαρραλέα» ανακοίνωση του Λο, στον οποίο «θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε όση υποστήριξη μπορούμε, καθώς προσαρμόζεται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση». 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM