«Το έκανα για πλάκα»: O «Mr. White Hat», ο χάκερ της ληστείας $600 εκατ. σε κρυπτονομίσματα επέστρεψε τα χρήματα

«Το έκανα για πλάκα»: O «Mr. White Hat», ο χάκερ της ληστείας $600 εκατ. σε κρυπτονομίσματα επέστρεψε τα χρήματα Facebook Twitter
0

Ο χάκερ, που ευθύνεται για μια από τις μεγαλύτερες ληστείες κρυπτονομισμάτων όλων των εποχών, επέστρεψε σχεδόν ολόκληρο το ποσό των 600 εκατ. δολαρίων, λέγοντας ότι το έκανε «για πλάκα» και για να εκθέσει ένα κενό ασφαλείας.

Η Poly Network, η οποία διαχειρίζεται μια πλατφόρμα διαλειτουργικότητας μεταξύ αλυσίδων blockchain, επιβεβαίωσε χθες μέσω Twitter πως Ether tokens αξίας 268 εκατ. δολαρίων είχαν ανακτηθεί, ενώ τις επόμενες 24 ώρες, επιστράφηκαν tokens αξίας 342 εκατ. δολαρίων, που ανήκαν σε τρία κρυπτονομίσματα, στην εταιρεία.

Όπως εξήγησε, ο χάκερ -τον οποίο αποκαλεί «Mr. White Hat», όρος που αναφέρεται σε έναν ηθικό χάκερ που ευαισθητοποιείται για τα θέματα ασφάλειας- επέστρεψε όλα τα κλεμμένα χρήματα, εκτός από ένα μικρό ποσοστό που είχε «παγώσει» από τον εκδότη κρυπτονομισμάτων Tether μετά την πειρατεία.

Τα περισσότερα από τα εναπομείναντα assets στην κατοχή του χάκερ είχαν μεταφερθεί σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που ελεγχόταν τόσο από τον ίδιο όσο και από την εταιρεία, αλλά κάποια εξακολουθούν να απουσιάζουν.

Μέχρι στιμγής, παραμένει ασαφές εάν αυτά υπάγονται στα κλεμμένα assets ή σε δωρεές που ζήτησε ο ίδιος για να αποζημιωθούν όσοι μπορεί να έχασαν χρήματα λόγω της κυβερνοεπίθεσης.

Ο Τομ Ρόμπινσον, συνιδρυτής της Elliptic, με έδρα το Λονδίνο, δημοσίευσε μηνύματα του φερόμενου χάκερ, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Poly Network προσφέρθηκε να του καταβάλει 500.000 δολάρια αν επέστρεφε τα κλεμμένα και υποσχέθηκε «ασυλία από δίωξη για το περιστατικό»- πρόταση που, ωστόσο, δεν δέχτηκε.

Όταν επέστρεψε τα χρήματα, ο χάκερ φέρεται να ισχυρίστηκε πως «ήταν πάντα εντός σχεδίου να δοθούν πίσω». «Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Θα έλεγα ότι η ανακάλυψη αυτού του κενού στο σύστημα της Poly Network ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή μου», είπε. 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC, CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM