ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γκάνα: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά 21 ατόμων LGBT+ που συνελήφθησαν για «συνάθροιση σε ξενοδοχείο»

Γκάνα: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά 21 ατόμων LGBT+ που συνελήφθησαν για «συνάθροιση σε ξενοδοχείο» Facebook Twitter
0

Δικαστήριο στην Γκάνα  απέσυρε τις κατηγορίες κατά 21 ατόμων LGBT+ που είχαν συλληφθεί τον Μάιο, αποφαινόμενο πως δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που αποδείκνυαν πως διέπραξαν κάτι παράνομο. 


Οι 16 γυναίκες και οι 5 άνδρες είχαν συλληφθεί σε ξενοδοχείο στις 21 Μαΐου, με την αστυνομία να ισχυρίζεται πως είχαν συγκεντρωθεί παράνομα για να προωθήσουν LGBT+ δραστηριότητες. 


Σύμφωνα με την τοπική οργάνωση για τα δικαιώματα της κοινότητας LGBT+, οι ακτιβιστές είχαν συναντηθεί στο ξενοδοχείο στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής συνεδρίας, όπου άτομα queer εκπαιδεύονταν να καταγράφουν και να καταχωρούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συχνά καταγγέλλονται από πολίτες. 

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, μια ομάδα δημοσιογράφων εισέβαλε στη συνάντηση, κρατώντας τους παριστάμενους έως ότου καταφθάσει η αστυνομία. 


Τελικά, στα 21 άτομα ασκήθηκε δίωξη για «παράνομη συνάθροιση», με τα Ηνωμένα Έθνη και δικηγόρους να καταγγέλλουν την κράτησή τους ως παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

«Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία συνηγορούν στο γεγονός πως τα άτομα συνελήφθησαν και κρατήθηκαν ενώ ειρηνικά ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης, της συνάθροισης και της συνεργασίας» ανέφεραν χαρακτηριστικά εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ. 
 


Στις 11 Ιουνίου και μετά από 21 μέρες φυλάκισης, το δικαστήριο έδωσε εντολή αποφυλάκισης για τους 21 ενώ τώρα απέσυρε και τις κατηγορίες σε βάρος τους. 


Τα άτομα της κοινότητας LGBT+ βιώνουν εκτεταμένες διώξεις στη Γκάνα όπου, βάσει νόμου από την εποχή της αποικιοκρατίας, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και άρα το σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επισύρει ποινή έως και τριών χρόνων φυλάκισης. 


Με πληροφορίες από PinkNews 
 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM