ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Λέκκας: Στην Εύβοια καταστράφηκαν ολοσχερώς 300.000 στρέμματα δάσους

Λέκκας: Στην Εύβοια καταστράφηκαν ολοσχερώς 300.000 στρέμματα δάσους Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Την έκταση της καταστροφής από τις πολυήμερες πυρκαγιές στην Εύβοια και την «επόμενη μέρα» σκιαγράφησε ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), είπε χαρακτηριστικά ότι από τα 500.000 στρέμματα που κάηκαν «τα 300.000 τα ξεχνάμε από δάσος. Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς», προσθέτοντας πως από τα υπόλοιπα 150.000 στρέμματα μπορεί το δάσος να αναγεννηθεί ή να αναδασωθεί.

Επιπλέον σημείωσε πως τώρα το «κυρίαρχο πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων που συνοδεύουν τέτοιες καταστροφές όπως στην Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο (διάβρωση εδαφών, πλημμύρες κ.ά.)», προειδοποιώντας ότι από δω και πέρα θα βλέπουμε συνεχώς τέτοια φαινόμενα. «Η περιβαλλοντική κρίση είναι εδώ» τόνισε.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός είπε ότι στη Βαρυμπόμπη έχουν καεί περισσότερες από 100 κατοικίες και 40 επιχειρήσεις, ενώ έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού στις δυνάμεις της πυρόσβεσης και ζήτησε να υπάρξει άμεσα καταβολή αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους, καθαρισμός των οικιστικών και δασικών περιοχών από τα καμένα και κήρυξη τους σε αναδασωτέες.

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ανέφερε ότι στον Δήμο του έχουν καεί περισσότερες από 20 κατοικίες, υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη αντιπλημμυρικών, σχεδιασμού αναδασώσεων, μέτρων προστασίας των δασών (δασικούς δρόμους κ.ά.) και να μην ισχύσει η κινητικότητα στους πυρόπληκτους δήμους.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM
Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM