Ματ Ντέιμον για εμβόλιο: Προτιμώ να εμπιστευτώ την επιστήμη παρά ό,τι διαβάζω από το Facebook

Ματ Ντέιμον για εμβόλιο: Προτιμώ να εμπιστευτώ την επιστήμη παρά ό,τι διαβάζω από το Facebook Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Για το δισταγμό που εκφράζει μερίδα ανθρώπων στο εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο διάσημος ηθοποιός, Ματ Ντέιμον.

Σε συνέντευξή του για το επερχόμενο «Stillwater» στο Yahoo Entertainment εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για μία προσωπική επιλογή, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν μπορεί να υποτιμήσει τους λόγους που μερικοί άνθρωποι δεν κάνουν το εμβόλιο.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που έχουν οι άνθρωποι και δεν θέλω να τους υποτιμήσω» είπε χαρακτηριστικά.

«Για μένα, είναι δύσκολο» δήλωσε εξηγώντας πως έχει μερικούς φίλους που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο καθώς χαρακτηρίζονται ανοσοκατεσταλμένοι. Ωστόσο, όπως σημείωσε «δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βασιστούν σε εμάς τους υπόλοιπους για να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας. «Αντιμετωπίζω από αυτή την οπτική γωνία αυτό το θέμα» ανέφερε.

Παράλληλα, μίλησε για μία προσωπική επιλογή λέγοντας πως αυτό είναι η ομορφιά της Αμερικής. «Είναι μια ελεύθερη χώρα. Κανένας από εμάς δεν θα έπρεπε να δεχτεί κάτι διαφορετικό» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος εμπιστεύεται την επιστήμη, παρά το Facebook. «Προτιμώ να εμπιστευθώ την επιστήμη παρά κάτι που διαβάζω στο Facebook», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ματ Ντέιμον την περίοδο της καραντίνας είχε συμμετάσχει μαζί με το καστ του «Contagion» σε καμπάνιες υπέρ των μέτρων που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της covid-19. Σήμερα ο διάσημος ηθοποιός εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν καλύτερο τα μέτρα στην αρχή της πανδημίας να ήταν πιο εντοπισμένα στο τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον, παρά στο τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας ατομικά». «Είναι θέμα οπτικής γωνίας, αν κοιτάς την πανδημία ως κάτι που συμβαίνει σε σένα ή κάτι που συμβαίνει σε όλους εμάς», είπε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM