Λευκορωσία: Έφοδοι της αστυνομίας σε γραφεία και σπίτια ακτιβιστών

Λευκορωσία: Έφοδοι της αστυνομίας σε γραφεία και σπίτια ακτιβιστών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Έρευνες σε σπίτια δικηγόρων και ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πραγματοποίησαν σήμερα οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Λευκορωσίας, στο πλαίσιο νέας επιχείρησης καταστολής εναντίον των αντιπάλων του Αλεξάντερ Λουκασένκο. 

Έφοδοι έγιναν στα σπίτια ων ακτιβιστών της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Viasna-96, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στην οποία ανέφερε ότι τα μέλη της δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον επικεφαλής, Άλες Μπιαλιάτσκι. 

Επίσης ο ανεξάρτητος φιλανθρωπικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Imena, που δεν αυτοχαρακτηρίζεται αντιπολιτευόμενο μέσο, ανακοίνωσε ότι η αστυνομία ερεύνησε τα γραφεία του. Η εφημερίδα Nasha Niva έγραψε ότι η αστυνομία επιχειρούσε να ερευνήσει τα γραφεία μιας άλλης οργάνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Λευκορωσικής Επιτροπής του Ελσίνκι.

Η Viasna-96 είναι η μεγαλύτερη οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λευκορωσία και η κύρια πηγή πληροφόρησης για τις συλλήψεις και τις προσαγωγές με πολιτικό κίνητρο. Μέχρι χθες το απόγευμα 555 άνθρωποι θεωρούνταν πολιτικοί κρατούμενοι στη Λευκορωσία, σύμφωνα με την οργάνωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν ότι μπλόκαραν την ιστοσελίδα της Nasha Niva. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη ο διευθυντής και τρεις δημοσιογράφοι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM