ΕΕ: Αποκλεισμός των αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας από τον εναέριο χώρο της ΕΕ

ΕΕ: Αποκλεισμός των αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας από τον εναέριο χώρο της ΕΕ Facebook Twitter
0

Οι πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκριναν σχέδιο για την απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν στον εναέριο χώρο της Ένωσης.

Η ΕΕ θα απαγορεύσει στα αεροσκάφη αυτά να προσγειώνονται στα ευρωπαϊκά αεροδρόμιά των κρατών - μελών. Παράλληλα, θα δώσει οδηγία στις αεροπορικές εταιρείες εντός ΕΕ να μην πετούν στον λευκορωσικό εναέριο χώρο, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Η απόφαση εντάσσεται σε ευρύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας σε απάντηση του εξαναγκασμού σε προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ για την σύλληψη αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου που επέβαινε σε αυτό.

Ήδη αεροπορικές εταιρείες όπως οι Lufthansa, SAS, Air France, LOT, Finnair and airBaltic έχουν ανακοινώσει ότι σταματούν να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Η λευκορωσική αεροπορική εταιρεία Belavia πραγματοποιεί πτήσεις προς 20 ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ανάμεσά τους του Ελσίνκι, του Αμστερνταμ, του Μιλάνου, της Βαρσοβίας, του Βερολίνου, του Μονάχου, του Παρισιού, της Ρώμης και της Βιέννης.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα (Ωρα Κεντρικής Ευρώπης, 01.00 ώρα Ελλάδος), περιορίζοντας μέχρι τις 14.00 ΩΚΕ τυχόν προβολή αντιρρήσεων από χώρες της ΕΕ, η οποία άλλωστε δεν αναμένεται, διευκρίνισε η μία πηγή.

Η εποπτεία της τήρησης της απαγόρευσης ανήκει στις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, πολλές από τις οποίες είναι μέλη του ΝΑΤΟ, που μπορούν να επιστρατεύσουν πολεμικά αεροσκάφη για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο τους από ανεπιθύμητα αεροσκάφη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM