ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Νεκρή γη» άφησαν πίσω τους ελέφαντες που διέφυγαν από καταφύγιο στην Κίνα - Πάνω από 1 εκατ.δολ. οι ζημιές

«Νεκρή γη» άφησαν πίσω τους ελέφαντες που διέφυγαν από καταφύγιο στην Κίνα - Πάνω από 1 εκατ.δολ. οι ζημιές Facebook Twitter
Εέφαντες ποδοπάτησαν καλλιέργειες, έφαγαν ολόκληρες σοδειές καλαμποκιού, κατέστρεψαν αποθήκες και αχυρώνες, άδειασαν μια δεξαμενή νερού, αφήνοντας πίσω τους αποτύπωμα καταστροφής 500 χιλιομέτρων - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Μια αγέλη 15 ελεφάντων που διέφυγε από καταφύγιο τον περασμένο Απρίλιο, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και ιδιοκτησίες στη νοτιοδυτική Κίνα. 


Οι ελέφαντες ποδοπάτησαν καλλιέργειες, έφαγαν ολόκληρες σοδειές καλαμποκιού, κατέστρεψαν αποθήκες και αχυρώνες, άδειασαν μια δεξαμενή νερού, αφήνοντας πίσω τους αποτύπωμα καταστροφής 500 χιλιομέτρων και πλήθος ανήσυχων χωρικών για τα σπαρτά τους.


Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο CCTV, απο τα μέσα Απριλίου, οι ελέφαντες έχουν καταστρέψει περίπου 140 στρέμματα γης προκαλώντας ζημιές που ξεπερνούν το 1 εκατ. δολάρια. 


Οι ντόπιοι επιχειρηούν να κατευθύνουν τους ελέφαντες μακριά από κατοικημένες περιοχές, στήνοντας μπλόκα με φορτηγά και δελεάζοντάς τους με φαγητό. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες. 

Ασαφές παραμένει το πώς κατάφεραν οι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες, ένα προστατευόμενο είδος θηλαστικού στην Κίνα, ξέφυγε από το χώρο του φυσικού καταφυγιου Xishuangbanna στην επαρχία Γιουνάν. 


Από τον Απρίλιο τα ευφυή θηλαστικά έχουν κάνει ένα ταξίδι 500 χιλιομέτρων, παρακολουθούμενα στενά από κατοίκους και αρχές, με εκατοντάδες ανθρώπους να κινητοποιούνται για τη δημόσια ασφάλεια. 

Χθες, Τετάρτη, οι αρχές της Γιουνάν ανέφεραν πως το κοπάδι απείχε μόλις 20 χιλιόμετρα από την Κουνμίνγκ, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της συγκεκριμένης επαρχίας με πληθυσμό περί τα 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ο πληθυσμός των άγριων ασιατικών ελεφάντων στη Γιουνάν έχει αυξηθεί από τους 193 τη δεκαετία του 1980 στους 300 σήμερα. 


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Διεθνή / Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την προσοχή από τα νότια σύνορά μας
NEWSROOM
ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η «μαζική επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Κολούμπια για την απομάκρυνση όσων διέκοπταν μια ειρηνική διαμαρτυρία
NEWSROOM
Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM