WSJ: Ο Μπιλ Γκέιτς είχε σχέση με υπάλληλο της Microsoft, που ήθελε να το μάθει η Μελίντα

WSJ: Ο Μπιλ Γκέιτς είχε σχέση με υπάλληλο της Microsoft, που ήθελε να το μάθει η Μελίντα Facebook Twitter
0

Ο Μπιλ Γκέιτς φέρεται να είχε εξωσυζυγική σχέση με υπάλληλο της Microsoft - και το θέμα εξετάστηκε από το εταιρικό συμβούλιο πέρυσι όταν αποχώρησε.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας πληροφορήθηκε το 2019 πως μια μηχανικός της Microsoft έγραψε επιστολή, όπου ισχυριζόταν ότι με τον Γκέιτς είχαν σεξουαλικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την Wall Street Journal. 

Η γυναίκα απαίτησε αλλαγές στην εργασία της στη Microsoft και ζήτησε επίσης να διαβάσει την επιστολή της η πρώην σήμερα σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα- αν και είναι ασαφές αν όντως συνέβη. 

Τα μέλη του συμβουλίου προσέλαβαν μια νομική εταιρία για να διεξάγει έρευνα αναφορικά με την σχέση, λέει η WSJ. 

Στη διάρκεια της έρευνας, κάποια μέλη εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τους ισχυρισμούς και αποφάσισαν ο Γκέιτς, που ίδρυσε την τεχνολογική εταιρία το 1975, να αποχωρήσει από διευθυντής του συμβουλίου. 

Ωστόσο ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος εξελέγη ξανά στο συμβούλιο της Microsoft, αναφέρει το δημοσίευμα. Παραιτήθηκε πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, λέγοντας πως θέλει να επικεντρωθεί στις φιλανθρωπικές δράσεις του. 

«Η Microsoft έλαβε μια καταγγελία στο δεύτερο μισό του 2019 πως ο Μπιλ Γκέιτς ήθελε να ξεκινήσει σχέση με μια υπάλληλο της εταιρίας το 2000», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. «Επιτροπή του συμβουλίου εξέτασε την επιστολή, με την βοήθεια μιας νομικής εταιρίας προκειμένου να διεξάγει ενδελεχή έρευνα. Στην διάρκεια της έρευνας, παρείχε εκτεταμένη στήριξη στην συγκεκριμένη υπάλληλο», πρόσθεσε. 

Εκπρόσωπος του Γκέιτς παραδέχθηκε πως «υπήρχε μια σχέση πριν από περίπου 20 χρόνια που έληξε φιλικά». 

Ωστόσο αρνήθηκε πως η απόφαση του Γκέιτς να αποχωρήσει από το συμβούλιο είχε να κάνει με την σχέση. «Στην πραγματικότητα, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να περνά περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπίες, ξεκινώντας πριν πολλά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά. 

Το νέο άρθρο της Wall Street Journal έρχεται μετά από παρόμοιο δημοσίευμα, την Κυριακή, πως ο Γκέιτς «κυνηγούσε» διάφορες γυναίκες και μετά τον γάμο του με την Μελίντα, το 1994. 

Οι New York Times αποκάλυψαν δυο περιστατικά, όπου ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος είχε ζητήσει σε ραντεβού σε δυο γυναίκες, οι οποίες δούλευαν για εκείνον στη Microsoft και στο Bill & Melinda Gates Foundation.

Τα δυο περιστατικά και άλλα πιο πρόσφατα είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αμήχανο εργασιακό περιβάλλον, με την προσωπική ζωή του Γκέιτς να γίνεται αντικείμενο κουτσομπολιού μεταξύ των υπαλλήλων, είπαν νυν και πρώην υπάλληλοι στην εφημερίδα. 

Προς το παρόν παραμένει ασαφές αν και κατά πόσο η Μελίντα γνώριζε για την συμπεριφορά του συζύγου της, αν και εικάζεται πως ήταν οι δεσμοί του με τον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν που κλόνισαν τον γάμο τους.

Να σημειωθεί επίσης πως Microsoft δέχθηκε έντονη κατακραυγή τον Απρίλιο του 2019 όταν το Quartz αποκάλυψε μια σειρά από email εντός της εταιρίας, όπου γυναίκες υπάλληλοι μοιράζονταν ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων. Μετά το δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος Σάτια Ναντέλα ανακοίνωσε πως η εταιρία θα αλλάξει την διαδικασία διαχείρισης τέτοιου είδους καταγγελιών των υπαλλήλων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα με ένα τολμηρό σχέδιο ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων - Ποιοι παραμένουν αιχμάλωτοι, τι προβλέπει η συμφωνία και ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν στην πορεία προς την ειρήνη
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της προεδρίας του: συμφωνία ειρήνης Ισραήλ–Χαμάς - Όμηροι, εκεχειρία και πολιτικές ισορροπίες καθορίζουν το αποτέλεσμα
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Κτηνοτρόφοι υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε και παρενοχλούσε τους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε το αγνοούμενο κορίτσι

Τον Απρίλιο του 2024, η Τζούλια Βάντελτ τηλεφώνησε περισσότερες από 60 φορές σε μία ημέρα στους γονείς της Μαντλίν - «Δώστε μου μία ευκαιρία, δεν είμαι ψεύτρα», εκλιπαρούσε σε ένα μήνυμα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της οικογένειας
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM