ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Η Γαλλία ανοίγει ξανά καφέ και εστιατόρια

Η Γαλλία ανοίγει ξανά καφέ και εστιατόρια μόνο σε εξωτερικούς χώρους Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Γαλλία ανοίγει ξανά καφέ και εστιατόρια μετά από μήνες lockdown λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Την είδηση για το άνοιγμα στις 19 Μαΐου επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.  «Οι προοπτικές φαίνονται μάλλον καλές, αλλά δεν πρέπει να μειώσουμε τις αντιστάσεις μας», δήλωσε ο Ολιβιέ Βεράν στην τηλεόραση του LCI.

Ο αριθμός των ασθενών Covid-19 στις γαλλικές ΜΕΘ μειώθηκε κάτω από 5.000 την Κυριακή, για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Όπως επιβεβαίωσε ο Βεράν, στις 19 Μαΐου, θα επιτρέπεται το εκ νέου άνοιγμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ εστιατόρια και καφετέριες μπορούν να δέχονται πελάτες σε εξωτερικούς χώρους, με έως και έξι άτομα ανά τραπέζι.

Τα μέτρα αποτελούν μέρος της χαλάρωσης τεσσάρων σταδίων των περιορισμών, που ανακοινώθηκαν στα τέλη Απριλίου.

Οι τουρίστες αναμένεται να μπορούν να εισέλθουν στη χώρα από τις 9 Ιουνίου εάν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ PCR.

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές, που ξεκινά σήμερα στις 7 μ.μ., προβλέπεται επίσης να επεκταθεί στις 11 μ.μ.

Από τις 30 Ιουνίου, η νυχτερινή απαγόρευση και οι περισσότεροι άλλοι περιορισμοί θα αρθούν εάν τα ποσοστά των κρουσμάτων παραμείνουν υπό έλεγχο.

Ωστόσο, τα πρωτόκολλα πρόληψης Covid-19 θα παραμείνουν σε ισχύ σε δημόσιους χώρους. Τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά.

Με πληροφορίες του France24.AFP

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ, ΕΠΣΤΑΙΝ, ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / BBC: Το άγνωστο πρόσωπο που συνέδεε τον Άντριου με τον Τζέφρι Επστάιν

Το πρόσωπο που φέρεται να λειτούργησε για σχεδόν μια δεκαετία ως βασικός σύνδεσμος μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου, της Σάρας Φέργκιουσον και του Τζέφρι Επστάιν, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές σχέσεις που κινούνται στο παρασκήνιο των βασιλικών κύκλων και των διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διεθνή / Τι γίνεται με τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή: Πού είναι εγκλωβισμένοι - Μαρτυρίες από Ντουμπάι και Μπαχρέιν

Έκκληση για βοήθεια από τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή, πώς είναι η κατάσταση σε μεγάλες πόλεις - «Ξυπνάμε από τις εκρήξεις, έχουμε μόνο τα ρούχα που φοράμε»
THE LIFO TEAM