Νέο ξέσπασμα Τραμπ: «Απόλυτη ντροπή οι αποφάσεις των Facebook, Twitter και Google»

Νέο ξέσπασμα Τραμπ: «Απόλυτη ντροπή οι αποφάσεις των Facebook, Twitter και Google» Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «απόλυτη ντροπή» τις αποφάσεις των social media να αναστείλουν τη λειτουργία των λογαριασμών του.

«Αυτό που το Facebook, το Twitter και η Google έκαναν είναι η απόλυτη ντροπή», γράφει στο δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε μετά την ανακοίνωση ότι το εποπτικό συμβούλιο του Facebook διατηρεί την απαγόρευση σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να ανεβάζει μηνύματα στη σελίδα του στο Facebook και τον λογαριασμό του στο Instagram.

«Αφαίρεσαν την ελευθερία της έκφρασης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, διότι τρελοί της ριζοσπαστικής αριστεράς φοβούνται την αλήθεια, όμως η αλήθεια θα βγει με κάθε τρόπο, μεγαλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ», συμπλήρωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις αβάσιμες κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες εκλογική νοθεία σημειώθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

«Ο λαός αυτής της χώρας δεν θα το αφήσει αυτό να γίνει. Αυτοί οι όμιλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα και δεν πρέπει ποτέ πια να τους επιτρέπεται να καταστρέφουν και να αποδεκατίζουν την εκλογική διαδικασία μας», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην ίδια γραμμή, Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο αντέδρασαν απειλώντας να προσφύγουν κατά των κολοσσών της τεχνολογίας, εάν ανακτήσουν ξανά την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2022.

Αν το Facebook «μπορεί να απαγορεύσει τον πρόεδρο Τραμπ, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν όλες οι συντηρητικές φωνές», έγραψε σε tweet ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

«Μια Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή θα περιόριζε την εξουσία των τεχνολογικών κολοσσών στον λόγο μας», υποσχέθηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters    

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» και «υπέρ των τρανς» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: στο όπλο του δράστη βρέθηκαν σφαίρες με χαραγμένα ιδεολογικά μηνύματα - Οι αρχές ερευνούν το εύρημα, ενώ η υπόθεση πυροδοτεί έντονη συζήτηση για την πολιτική βία στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Αντιδράσεις αφού η Μέτσολα απέρριψε την ενέργεια, επικαλούμενη τον κανονισμό που ορίζει ότι τα λεπτά σιγής ανακοινώνονται από την Πρόεδρο κατά την έναρξη της ολομέλειας, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα
LIFO NEWSROOM