Αήττητος ο Τσιτσιπάς: Πέρασε στον τελικό του Barcelona Open και θα αντιμετωπίσει τον Ναδάλ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέρασε στον τελικό του Barcelona Open και θα Facebook Twitter
EPA
0

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά το 2018, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Barcelona Open αύριο, Κυριακή, απέναντι στον Ράφα Ναδάλ.

Μετά από 84 λεπτά αγώνα, ο Έλληνας τενίστας ξεπέρασε σήμερα και το εμπόδιο του Γιανίκ Σίνερ στα ημιτελικά και προκρίθηκε στον τελικό με 6-3, 6-3.  «Πάντα πιστεύω σε έναν καλύτερο Στέφανο» δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά τη νέα νίκη του. Ο Τσιτσιπάς είχε 75% περασμένα πρώτα σερβίς κόντρα στον Σίνερ, έσωσε δυο break points στο πρώτο σετ και δυο break points στο δεύτερο σετ και αξιοποιώντας 3/10 από τις δικές του ευκαιρίες, έκανε δικό του το ματς.

Στην καταληκτική αναμέτρηση στο τουρνουά της Βαρκελώνης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ που επικράτησε του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με 6-3, 6-2, στον άλλον ημιτελικό. Στον τελικό του Barcelona Open, το 2018, ο Τσιτσιπάς είχε αντιμετωπίσει τον αριστερόχειρα Ισπανό τενίστα, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έχει κατακτήσει τον τίτλο του εν λόγω τουρνουά 11 φορές.

Αυτή ήταν η 9η διαδοχική νίκη του Τσιτσιπά σε χωμάτινη επιφάνεια εντός του 2021, ενώ δεν έχει χάσει σετ (17-0) παραμένοντας αήττητος στην «κόκκινη επιφάνεια» φέτος. Με τη νίκη του επί του 19χρονου Ιταλού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε τις 26 για τη φετινή σεζόν, πιάνοντας τον Αντρέι Ρούμπλεφ στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο, ο οποίος ήταν ο πρώτος Masters για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τώρα μετρά αντίστροφα για τον 15ο τελικό της καριέρας του (6-8) και φιλοδοξεί να φτάσει στον πρώτο τίτλο αυτής της κατηγορίας (ATP 500). 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αποδεικνύει πως ο τίτλος στο Μονακό δεν ήρθε τυχαία, αλλά διάγει περίοδο εξαιρετικής αγωνιστικής φόρμας. Στον πρώτο αγώνα του στη Βαρκελώνη, ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ (Νο 86 στην παγκόσμια κατάταξη), με 6-0, 6-2. Εν συνεχεία, στον 3ο γύρο, έθεσε εκτός το Νο 25 της παγκόσμιας κατάταξης Άλεξ Ντε Μινόρ από την Αυστραλία με 5-7, 3-6.

Στα προημιτελικά, ο Έλληνας τενίστας, απέναντι στον Καναδό Φέλιξ Οζιέ-Αλιασίμ (Νο 20 στον κόσμο), πέτυχε την όγδοη διαδοχική νίκη του χωρίς απώλεια σετ, καθώς επικράτησε 6-3, 6-3, και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του τουρνουά. Για να αποκλείσει το Σάββατο (24/4)με 6-3, 6-3 τον Γιανίκ Σίνερ και να ονειρεύεται ένα δεύτερο τρόπαιο φέτος, μετά από αυτό στο Μονακό. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Αθλητισμός / Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Η FIFA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2029, εξετάζει τη διεύρυνση των ομάδων και νέα μορφή προκριματικών αγώνων, ενισχύοντας το ενδιαφέρον πριν το τουρνουά
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Αθλητισμός / Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Ανεβάζοντας κατά κόρυφα την απόδοσή της στην επίθεση και παίζοντας πιεστική άμυνα, η Ελλάδα γυρίζει από το -10 του πρώτους μέρους (40-30) για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιταλία, την οποία θα συναντήσει ξανά στην πρεμιέρα του EuroBasket
LIFO NEWSROOM
Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Αθλητισμός / Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη θα υποδεχθεί τη Λετονία, η οποία κατέκτησε την 5η θέση πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM