Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική – Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα Λύκεια

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική – Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα Λύκεια Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται να εξακολουθούν να προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται για μία ακόμα φορά στην Αττική, η οποία όπως εκτιμούν οι ειδικοί, βρίσκεται σε επικίνδυνη τροχιά..

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική.

Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα Λύκεια

Παράλληλα, τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα από τα self test μαθητών εκπαιδευτικών και υπαλλήλων Λυκείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα 1.070.000 τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που έγιναν τα 1.550 βγήκαν θετικά.

«Καμπανάκι» ειδικών για επάνοδο της πανδημίας

Την ανησυχία της είχε εκφράσει νωρίτερα σήμερα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η οποία δήλωσε πως ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

«Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως είπε για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. «Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σημείωσε στο ΣΚΑΪ πως «φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη της πανδημίας». «Τα νούμερα επανέρχονται» είπε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

Ελλάδα / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

«Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σύγχρονο μάθημα μέσα σε τάξεις με δεκάδες κενά και ελλείψεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα η δίκη σε ειδική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού - 250 μάρτυρες

Η δίκη αναμένεται να είναι μεγάλης διάρκειας - Ο Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη
LIFO NEWSROOM