«Δειλή, απεχθής πράξη η δολοφονία ενός δημοσιογράφου»- Το tweet της φον ντερ Λάιεν για τον Καραϊβάζ

«Δειλή, απεχθής πράξη η δολοφονία ενός δημοσιογράφου»- Το tweet της φον ντερ Λάιεν για τον Καραϊβάζ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Στην άγρια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα οι δράστες θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη», τόνισε στην ανάρτησή της στο Twitter- στα ελληνικά και στα αγγλικά- η πρόεδρος της Κομισιόν.

 

«Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια», υπογράμμισε ακόμη και συμπλήρωσε ότι οι σκέψεις της είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.



«Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη», κατέληξε στην ανάρτησή της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

 

Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από πυροβολισμούς, το μεσημέρι της Παρασκευής. Δύο άτομα του είχαν στήσει ενέδρα και τον πλησίασαν την ώρα που έμπαινε στο σπίτι του. Ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές, τραυματίζοντας θανάσιμα τον δημοσιογράφο.

 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δημοσιογράφος δέχθηκε έξι σφαίρες. Στο σημείο της δολοφονίας του βρέθηκαν 17-20 κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM
Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Διεθνή / Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με ακόμη δέκα στρατιωτικούς, κατά την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό σημείο διοίκησης
LIFO NEWSROOM