Η Τουρκία ξαναβγάζει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία ξαναβγάζει το γεωτρύπανο Γιαβούζ στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την επανέναρξη των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε γνωστή ο  τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ανακοίνωσε ότι το πλωτό γεωτρύπανο  «Γιαβούζ»  πρόκειται σύντομα να επιστρέψει στις έρευνές του στην περιοχή.

«To Oruc Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Barbaros πήγε για μακροχρόνια συντήρηση και είναι στα ναυπηγεία στην Τούζλα. Τo Yavuz ολοκληρώνει τις προμήθειές του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες τους εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Φατίχ Ντονμέζ δεν διευκρίνισε σε ποια θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα κατευθυνθεί το πλοίο.

Σημειώνεται, ότι το «Γιαβούζ» έκανε γεωτρητικές εργασίες εντός της κυπριακής ΑΟΖ για πολλούς μήνες – από τον Απρίλιο έως τις αρχές Οκτωβρίου του 2020, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα, όταν αποχώρησε, η επίσημη εξήγηση που είχε δοθεί από την τουρκική πλευρά ήταν ότι αυτό συνέβη διότι έπρεπε να γίνουν εργασίες συντήρησης στο πλωτό γεωτρύπανο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM