Έλον Μασκ: Σε ποιο σενάριο δηλώνει έτοιμος να «κλείσει» την Tesla

Γιατί ο Έλον Μασκ δηλώνει έτοιμος να «κλείσει» την Tesla Facebook Twitter
EPA
0

Ξεκάθαρο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε το Σάββατο ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, μετά τις αναφορές ότι οι στρατιωτικές αρχές της Κίνας έχουν δώσει εντολή να απαγορευθεί η είσοδος των αυτοκινήτων της Tesla στις κινεζικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για εμάς, προκειμένου να είμαστε έμπιστοι», δήλωσε ο Μασκ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε διαδικτυακό φόρουμ στην Κίνα. «Αν η Tesla χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητά της για να διεξάγει κατασκοπεία στην Κίνα ή οπουδήποτε αλλού, τότε θα κλείσουμε».

Δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στους κύκλους των κινεζικών στρατιωτικών αρχών, ανέφερε ότι δόθηκε εντολή από τη στρατιωτική ηγεσία της Κίνας να απαγορευθούν τα οχήματα της Tesla τόσο στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις όσο και στους στρατιωτικούς οικισμούς, ισχυριζόμενη ότι οι ενσωματωμένες κάμερες στα αυτοκίνητα καταγράφουν ευαίσθητες πληροφορίες και δεδομένα.

Το δημοσίευμα ήρθε μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στην Αλάσκα υψηλόβαθμοι Κινέζοι και Αμερικανοί διπλωμάτες, η πρώτη από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιανουάριο. Ενώ στην ομιλία του στο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας, ο Μασκ προέτρεψε τις δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να χτίσουν μια αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι η Κίνα αποτελεί μεγάλη πηγή εσόδων για τον Μασκ. Πέρυσι στην κινεζική αγορά αυτοκινήτων, η Tesla πούλησε 147.445 αυτοκίνητα, το 30% των συνολικών της πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM