Ιταλία: Ομάδα μήνυσε αθλήτρια για αθέτηση συμβολαίου επειδή έμεινε έγκυος

Ιταλία: Ομάδα μήνυσε αθλήτρια για σπάσιμο συμβολαίου επειδή έμεινε έγκυος Facebook Twitter
Facebook
0

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η υπόθεση της αθλήτριας του βόλεϊ Lara Lugli. H ομάδα της την μήνυσε ότι παραβίασε το συμβόλαιό της επειδή έμεινε έγκυος.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίστηκε σαν να είχε κάνει κάτι «παράνομο και κακόβουλο». Η υπόθεση έχει προκαλέσει την οργή πολιτικών αλλά και αθλητικών συλλόγων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα βόλεϊ της περιοχής Maniago κατήγγειλε την παίχτρια της Lara Lugli, 41 ετών, ότι δεν ενημέρωσε τον αθλητικό της σύλλογο ότι σχεδίαζε να αποκτήσει μωρό όταν υπέγραψε συμβόλαιό της για την περίοδο 2018-19.

Η 41χρονη, η οποία ήταν αρχηγός της ομάδας, απολύθηκε τον Μάρτιο του 2019 αφού ενημέρωσε τον σύλλογο για την εγκυμοσύνη της.

Έναν μήνα μετά απέβαλε και ενημέρωσε την ομάδα της ότι έχασε το μωρό. Ζήτησε επίσης το μισθό των 2.500 ευρώ για τον μήνα που έπαιξε για την ομάδα, πριν ανακαλύψει την εγκυμοσύνη της.

Ο σύλλογος αρνήθηκε να πληρώσει και, αντ 'αυτού, κινήθηκε νομικά εναντίον της, κατηγορώντας την ότι δεν αποκάλυψε τα σχέδιά της να αποκτήσει παιδί σε μια προσπάθεια να αποσπάσει υψηλότερο μισθό.

Σε ένα δικαστικό έγγραφο που ανάρτησε η Lugli στο Facebook, ο σύλλογος την κατηγόρησε ότι «πωλούσε δυσανάλογα την εμπειρία της και έκρυβε την επιθυμία της να γίνει μητέρα».

Από την πλευρά του ο αθλητικός σύλλογος υποστήριξε, ότι η επιλογή της 41χρονης είχε οδηγήσει την ομάδα να έχει άσχημες επιδόσεις για το υπόλοιπο της σεζόν και, ως αποτέλεσμα, να χάσει χρήματα από χορηγίες.

«Όταν διάβασα το νομικό έγγραφο, ήμουν τόσο θυμωμένη», είπε η Lugli στον Guardian. «Παίζω βόλεϊ 25 χρόνια και έχω δώσει τα πάντα. Το ήξεραν αυτό. Είπαν ότι μια 38χρονη γυναίκα θα έπρεπε να γνωρίζει αν ήθελε να αποκτήσει μωρό και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είχε πει κάτι. Όχι μόνο αμφισβήτησαν τον επαγγελματισμό μου, αλλά συγκρίνουν την εγκυμοσύνη με παράνομη και κακόβουλη συμπεριφορά. Αυτό είναι πολύ σοβαρό» είπε.

Η Ιταλίδα γερουσιαστής, Maria Elisabetta Alberti Casellati, χαρακτήρισε την υπόθεση ως «βία κατά των γυναικών», ενώ ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Luigi Di Maio, έγραψε στο Facebook πως δεν είναι πλέον ανεκτό, μια γυναίκα σήμερα να αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα σε ένα παιδί και την καριέρα της.

Ο Giovanni Malagò, επικεφαλής της Ιταλικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εξέφρασε επίσης την «αλληλεγγύη» του στην 41χρονη Lugli.

Ο Franco Rossato, επικεφαλής της ομάδας βόλεϊ του Maniago Pordenone, δήλωσε στον ιταλικό τύπο ότι ο σύλλογος κινήθηκε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του αφού η Lugli «υπέβαλε δικαστική εντολή να πληρώσουμε τον μισθό της».

Είπε ότι ο σύλλογος τερμάτισε τη σύμβαση με αμοιβαία συναίνεση, όταν η παίχτρια τους ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος, επομένως δεν ενεργοποίησε ρήτρες στη σύμβαση, που όριζαν ποινές εναντίον του αθλητή για πρόωρη έξοδο.

«Ξαφνικά, πολλούς μήνες αργότερα, λάβαμε ένα μήνυμα από τον δικηγόρο της για το υποτιθέμενο δικαίωμά της. Μόνο τότε φέραμε αντίρρηση και ενεργοποιήσαμε έτσι τις ρήτρες της σύμβασης» πρόσθεσε.

Με πληροφoρίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Διεθνή / Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε την έναρξη αυτής της έρευνας, προκειμένου να αξιολογήσει εάν το Χάρβαρντ «συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς»
LIFO NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Διεθνή / Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι οικογένειες των θυμάτων μίλησαν δημόσια για πρώτη φορά, περιγράφοντας την οδύνη και τις επιπτώσεις της επίθεσης - Ήταν η πρώτη φορά που είχαν τη δυνατότητα να απευθυνθούν απευθείας στον δράστη
LIFO NEWSROOM
Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Διεθνή / Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή
LIFO NEWSROOM
Μεγάλο νοσοκομείο αναβάλλει χειρουργεία λόγω χαμηλών αποθεμάτων αίματος - «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο»

Διεθνή / Νοσοκομείο αναβάλλει χειρουργεία λόγω χαμηλών αποθεμάτων αίματος - «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο»

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι δίνουν αίμα όλο και λιγότερο... και οι τακτικοί αιμοδότες, οι σύλλογοι αιμοδοτών, είναι μια γενιά που γερνά και δεν μπορεί πλέον να δώσει αίμα μετά την ηλικία των 65»
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει την Τουρκία: Η σκληρή δολοφονία 15χρονου, οι απειλές των ανήλικων δραστών και ο διαλυμένος τάφος

Διεθνή / Ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει την Τουρκία: Η σκληρή δολοφονία 14χρονου, οι απειλές των ανήλικων δραστών και ο διαλυμένος τάφος

Νεκρός 14χρονος από πισώπλατες μαχαιριές ανηλίκων στη Χαλκηδόνα - Η συζήτηση περί ανηλίκων δραστών - Τι προβλέπει ο Τουρκικός Ποινικός Κώδικας - Απειλούν την οικογένεια του θύματος με θάνατο ενώ διέλυσαν τον τάφο του παιδιού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Από τον Καναδά μέχρι τη Φινλανδία: Nεοναζιστικές ομάδες από τις ΗΠΑ εξαπλώνονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Από τον Καναδά μέχρι τη Φινλανδία: Nεοναζιστικές ομάδες από τις ΗΠΑ εξαπλώνονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο

Ομάδες νεοναζί από μαχητικά αθλήματα, γνωστές ως «active club», εξαπλώνονται διεθνώς σε Καναδά, Ευρώπη, Λατινική Αμερική - Χρησιμοποιούν γυμναστήρια και πάρκα για στρατολόγηση σε φασιστικές ιδέες
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι πιέσεις στον Κιρ Στάρμερ για άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Αυξάνονται οι πιέσεις στον Κιρ Στάρμερ για άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Ηνωμένο Βασίλειο

Υπουργοί της κυβέρνησης του Κιρ Στάρμερ ζητούν άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Αναταραχή στη Βρετανία: Οικογένειες παρέλαβαν λανθασμένα λείψανα μετά τη συντριβή της Air India

Διεθνή / Αναταραχή στη Βρετανία: Οικογένειες παρέλαβαν λανθασμένα λείψανα μετά τη συντριβή της Air India

Δικηγόρος αποκαλύπτει ότι ταυτοποιήσεις ήταν εσφαλμένες και λείψανα θυμάτων είχαν «συνενωθεί» σε κοινά φέρετρα – Ζητείται παρέμβαση Στάρμερ ενόψει της συνάντησής του με τον Ναρέντρα Μόντι
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν και Αλ Σαράα ετοιμάζουν συμφωνία θαλασσίων συνόρων - Η Συρία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από Τουρκία

Διεθνή / Ερντογάν και Αλ Σαράα ετοιμάζουν συμφωνία θαλασσίων συνόρων - Η Συρία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από Τουρκία

Τα τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως υπάρχουν συζητήσεις με τον πρώην τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα για παρόμοια συμφωνία Τουρκία και Συρίας για θαλάσσια σύνορα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ