Κουφοντίνας: Παρέμβαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης ζήτησε η δικηγόρος του

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τη φυλακή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, επισκέφθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, για την υπόθεση του καταδικασμένου δολοφόνου της 17 Νοέμβρη ο οποίος κάνει απεργία πείνας. 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Κούρτοβικ επικαλέστηκε το άρθρο 9 του Σωφρονιστικού Κώδικα, που προβλέπει ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

 

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμοδιότητες και η διοίκηση των φυλακών έχει μεταφερθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΣΧΑ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Κρύο το Μεγάλο Σάββατο, θερμές αέριες μάζες και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Από τη συννεφιά και τις τοπικές βροχές των τελευταίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, έρχονται συνθήκες και θερμοκρασίες που θα θυμίσουν καλοκαίρι, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο
THE LIFO TEAM